15 Temmuz Çarşamba kargolar açık mı kapalı mı? Yurtiçi MNG Aras Sürat ve PTT Kargo çalışma saatleri

15 Temmuz Çarşamba kargolar açık mı kapalı mı? Yurtiçi MNG Aras Sürat ve PTT Kargo çalışma saatleri
Türkiye'nin hain darbe girişimine izin vermemesi tarihe bir kahramanlık destanı olarak geçmişti. 15 Temmuz'un her yıl dönümünde birçok tören ve anma yapılıyor. Bu yıl 4. senesine girecek olan Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde en çok araştırılan konulardan biri de kargolar. Gönderdikleri ya da bekledikleri kargoları bulunan binlerce kişi 15 Temmuz Çarşamba (yarın) kargolar açık mı kapalı mı? Kargolar çalışacak mı? sorularını soruyor. İşte detaylar...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarına devam eden ve yasağa rağmen müşterilerine hizmetlerini aksatmayan kargo şirketlerinin durumu öğrenilmek isteniyor.  Hizmet veren firmaların açık olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar 15 Temmuz Çarşamba kargolar açık mı? sorusnu sorarak yanıt araştırıyor. Özellikle son dönemde patlayan internet alışverişlerinde tercih edilen kargo markaları müşterilerine hangi imkanları sunuyor sizler için derledik. 


15 TEMMUZ'DA KARGOLAR AÇIK MI?
Kargolar, resmi tatillerde tatil yapabiliyor. Ancak yaşanan yoğunluklar nedeni ile kimi Kargo şirketleri ise özel kurumlar olduğu için çalışma gün ve saatlerinde değişiklik yapabiliyor. Bu nedenle vatandaşlar ilgili firmanın müşteri hizmetleriyle görüşerek kargonun açık olup olmadığını öğrenebilir.


PTT AÇIK MI?
PTT resmi kurum olması nedeni ile 15 Temmuz'da kapalı oluyor.

 

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz 2016 tarihinde şehit olan vatandaşları, polisleri ve askerleri anmak için ve demokrasi zaferini kutlamak için ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü, geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda resmi tatil olarak ilan edilmişti.

TBMM'de 15 Temmuz tarihinin resmi tatil olarak ilan edilmesiyle ilgili karar;

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı "Kazan İlçesi"nin adı "Kahramankazan" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ve 1 Mayıs günü" ibareleri ",1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü" olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.