10 Mart Çarşamba ne kandili? Miraç Kandili ne zaman? Kandiliniz mübarek olsun

10 Mart Çarşamba ne kandili? Miraç Kandili ne zaman? Kandiliniz mübarek olsun
Müslüman aleminin sabırsızlıkla beklediği günler arasında kandiller var. Üç ayların başlamasıyla birlikte kandillerin ne zaman olduğu da merak konusu haline gelmişti ve araştırmalar yapılmaya başlanmıştı. 10 Mart Çarşamba ne kandili? Miraç Kandili ne zaman? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor.

10 Mart Çarşamba ne kandili? soruları gündemi oluşturuyor. Miraç, Berat ve Mevlid kandilinin kutlandığı gecelerin tarihleri merak edilerek araştırılıyordu. Aynı ay iki kandil gecesi sebebiyle vatandaşlar akıl karışıklığına mahal vermemek adına sorgulamalarda bulunuyor ve 10 Mart kandil mi? Miraç Kandili ne zaman? gibi soruların yanıtları internette Google, Yandex ve diğer arama motorlarında aranıyor. Tüm detaylar haberimizde yer alıyor. Kandiliniz mübarek olsun.


 

10 Mart Çarşamba ne kandili?

Mart'ın 10. gününe gelen çarşamba gecesinde çeşitli ibadetlerle kutlanacak olan kandil Miraç Kandili olarak idrak edilecek. Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olduğu olarak bilinen Miraç Kandili milyonlarca mümin tarafından kutlanacak. Miraç'ın kelime anlamı da yükselmek ve huzura çıkmak demek.


2021 kandil takvimi

10 Mart: Miraç Kandili

27 Mart: Berat Kandili

17 Ekim: Mevlid Kandili

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.