Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek izlenen ve haftanın her günü yayınlanan bölümleri milyonlara ulaşan yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü bölümü başlıyor. Birbirinden iddialı dört takımın mücadelesinde gözler yine alınacak puanlara ve çeyrek altının sahibine çevrildi. Diğer bir konu ise hazırlanacak yemek. Günün yemeği ise Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları oldu. Peki, Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlara gelen ve her gün lezzeti kadar eğlencesiyle de adından söz ettiren Gelinim Mutfakta'nın yeni bir bölümü daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Pazartesiden itibaren yaşanan rekabette bugün üçüncü gün ve giderek kızışan rekabette herkes televizyon karşısına kilitlenecek. Gözler puanlar kadar hazırlanacak yemeklerde. Günün lezzeti ise zeytinyağlı patlıcan ruloları oldu. Gelinim Mutfakta Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 3 soğan
  • 1 küp şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 domates
  • Tuz, karabiber

Kızartmak için:

  • Zeytinyağı

Sunum için:

  • 4 kiraz domates
  • Kıvırcık maydanoz

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp 1 cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu iyice süzdükten sonra kızgın zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  • Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tencerede zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Şekeri ve ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanlara ilave ederek pişirin. Domatesler suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
  • Her patlıcan diliminin uç kısmına domatesli soğandan yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve birer kürdan batırın.
  • Isıya dayanıklı bir kaba dizerek 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Kiraz domatesleri ince dilimleyip patlıcandaki kürdanlara batırın. Kenarlarına maydanoz dizin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.