Tavuklu klukuşa nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuklu klukuşa mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Tavuklu klukuşa nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuklu klukuşa mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin ilgiyle seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da Balkan mutfağından önemli bir lezzet daha ekranlara taşınıyor. Gelinler bugün tavuklu klukuşa hazırlayarak birincilik mücadelesi verecek. İzleyiciler de araştırmalarda bulunuyor. Peki, Tavuklu klukuşa nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuklu klukuşa mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olarak 8. kez dalya diyen ve yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni bir bölüm daha seyircilerin karşısına çıkıyor. Gelinlerin yemeklerini hazırladıkları, Yılmaz Morgül ve kayınvalidelerin puanlamalarıyla günün sıralamasını belirlediği yarışmada bugün bal kabağı mücveri yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak bu lezzeti sofralarına taşıyabilmek adına araştırmalarda bulunuyor. Peki, tavuklu klukuşa nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuklu klukuşa mücveri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Sizler de yemek hakkındaki yorumlarınızı yazabilirsiniz.



Tavuklu klukuşa malzemeleri

  • 500 gr tavuk parçaları
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz

Hamuru için;

  • 4 orta boy patates
  • 2 kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kabartma tozu
  • Tuz
  • 2 yada 3 su bardağı un kontrollü ekleyin
  • 1 su bardağı kadar su

tavuklu klukuşa
 


Tavuklu klukuşa nasıl yapılır?

  1. İlk olarak tavuk parçalarını yoğurt, karabiber, kırmızıbiber, kekik ve tuz ile karıştırın beklesin. (ben kanat kullandım)
  2. Hamuru için patates ve soğanı garniturdeki patates büyüklüğünde minik küp küp doğranır.
  3. Üzerine yağ, yoğurt, karabiber, tuz ve su karıştırılır.
  4. Daha sonra unu azar azar ekleyerek kek kıvamında hamur elde edelim.
  5. Margarinle yağlanmış tepsiye dökün. (hamur 1 parmak kalınlığında oluyor)
  6. Üzerine tavuk parçalarını yerleştirin.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.