Poşe armut nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta poşe armut tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Poşe armut nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta poşe armut tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da haftaya nokta konuluyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların performanslarıyla ekranları renklendirdiği zorlu maratonun son gününde hazırlanacak tatlı da belli oldu. Buna göre haftanın seçimi poşe armut oldu. Seyirciler de araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak amacında. Peki, poşe armut nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta poşe armut tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Hafta finalinin gerçekleşeceği bölümde tatlı yapılacak ve o lezzet ise poşe armut oldu. Peki, poşe armut nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta poşe armut tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Poşe Armut malzemeleri

  • 4 kahverengi armut, leke ve çürüklerden arındırılmış
  • Limon suyu
  • 2 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Vanilya fasulyesi, bölünmüş, tohumlu


poşe armut

 

Poşe Armut yapılışı

  • Her armutu sapından aşağı doğru soyun. Kalan armutları soyarken kararmasını önlemek için her armudu limon suyuyla serpin.
  • 2 su bardağı şeker ve 6 su bardağı suyu orta ateşte bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Isıyı artırın ve 5 dakika pişirin.
  • Armut ve bölünmüş, çekirdekli vanilya fasulyesi ekleyin. Armutları, bir kare pişirme kağıdı ile kaplı, sıvı içinde 15-20 dakika veya yumuşayana kadar kaynamaya bırakın. Eşit pişmesini sağlamak için ara sıra çevirin. Armutları ılık ya da biraz haşlama sıvısı ile soğutulmuş olarak servis edin.


Poşe armut için püf noktası

Tarçınlı haşlanmış armut için vanilya çubuğunu iki çubuk tarçınla değiştirin. Kırmızı şarapla haşlanmış armut için vanilya fasulyesini çıkarın ve 1 bardak suyu 1 bardak kırmızı şarapla değiştirin. Şekeri 2 1/2 bardağa yükseltin. Tatlı şarap (sauterne) haşlanmış armut için, vanilya fasulyesini dört ince dilimlenmiş portakal kabuğu ile değiştirin. 1 bardak suyu 1 bardak tatlı şarapla değiştirin. Asya esintisi için vanilya çubuğunu 2 yıldız anason, 2 ince dilimlenmiş limon kabuğu ve 1 çubuk tarçın ile değiştirin.

Kalori: 507
Şeker: 122g
Lif: 5g
Sodyum: 3mg
Karbonhidrat: 122g
Enerji: 2122kj

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.