Gelinim Mutfakta mini ekler malzemeleri, yapılışı ve tarifi - 29 Ocak Cuma

Gelinim Mutfakta mini ekler malzemeleri, yapılışı ve tarifi - 29 Ocak Cuma
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bir hafta daha sona eriyor. Dört gelin pazartesiden bu yana yaptıkları yemeklerin ardından finalde tatlı ile yarışacaklar. Kayınvalidelerin puanlarıyla haftanın kaderini belirleyeceği günde yarışmacılar en iyi lezzeti yakalamak istiyor. Haftanın tatlısı ise mini ekler oldu. Gelinim Mutfakta mini ekler malzemeleri, yapılışı ve tarifi haberimizde yer alıyor.

Kanal D ekranlarında yayınlanmaya devam eden ve her bölümündeki rekabetle nefes kesen Gelinim Mutfakta'nın bir haftası daha tamamlanıyor. Dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesinde gözler bir kez daha alınacak puanlarda ve oluşacak sıralamada. Önce çeyrek altın arıdndan da beş bilezik sahibinin açıklanacağı günde tatlı yapılacak. Gelinler dört gün yemek için girdikleri mutfakta cumaları ise ağızlarda hoş bir tat bırakmak adına tatlı hazırlıyor. Bu haftanın seçimi ise mini ekler oldu. Gelinim Mutfakta mini ekler tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta mini ekler malzemeleri

Hamuru için;
1 su bardağı su
50 gr margarin
3 en fazla 4 adet yumurta
5-6 kaşık un (tepeleme)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz

Kreması için;
1 su bardağı un
1 su bardağı  şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Çikolatası için;
2 paket bitter çikolata
25 gr margarin
Yarım çay bardağı su


mini ekler


Gelinim Mutfakta mini ekler malzemeleri

Öncelikle kremamızı yapıyoruz.
Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri topaklanmadan çırparak pişiriyoruz.
Pişen kremaya vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri koyarak eritiyoruz.
Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatarak unu ekliyoruz.
Kıvamı cıvık olursa az un daha ekliyoruz (topaklanmamasına dikkat edin)
Daha sonra ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişiriyoruz.
Derin bir kaba yayarak eli yakmayacak dereceye gelene kadar bekliyoruz.
Bir kaba yumurtaları kırıyoruz.
Yavaş yavaş ılıyan hamura katıyoruz (kıvamı çok akışkan olmayacak)
Hamuru bir poşet yada sıkma torbasına alarak önceden yağlanmış ve unlanmış tepsiye sıkıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.(en az 20 dakika hiç kapağını açmayın, yoksa söner)
Üzeri kabuklaşınca fırından çıkartıyoruz.
Soğuduktan sonra soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyerek çırpıyoruz.
Eklerin içini dolduruyoruz.
Çikolata sosunu benmari usulü eritiyoruz.
Kreması doldurulmuş ekleri çikolataya bandırarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.