Gelinim Mutfakta Lezzetiyle Şaşırtan Galeta Tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Lezzetiyle Şaşırtan Galeta Tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek seyredilen ve her bölümü izleyenleri ekran başına kilitleyen yarışması Gelinim Mutfakta'da bir haftanın daha sonuna gelindi. Birbirinden hamarat dört takımın rekabetinde artık son kez mutfağa girilecek ve haftanın tatlısı yapılacak. Gelinler lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısını hazırlayacak ve puanlarını alacak. Gelinim Mutfakta Lezzetiyle Şaşırtan Galeta Tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Hem ülkemizden hem de dünyanın birçok mutfağından lezzetleri ekranlara taşımaya devam eden Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha televizyondaki yerini alıyor. Nursel Ergin'in sunnumuyla izleyenlerin karşısına çıkacak olan programın yeni bölümünde yine lezzet savaşı yaşanacak ve takımlar en yüksek puanı albilmek adına mücadele verecek. Bugünün tatlısı ise lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısı oldu. Özellikle ev hanımları tarafından ilgiyle takip edilen yarışmada yer alacak bu tatlı için sorgulamalar ve araştırmalar gerçekleştiriliyor. Gelinim Mutfakta Lezzetiyle Şaşırtan Galeta Tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.


 

Lezzetiyle Şaşırtan Galeta Tatlısı malzemeleri

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade krem şanti


lezzetiyle şaşırtan galeta tatlısı


 

Lezzetiyle Şaşırtan Galeta Tatlısı tarifi ve yapılışı

  1. İlk olarak bir kaba yumurta ve şeker konulup iyice çırpılır.
  2. Daha sonra sırası ile yağ, galeta unu, ceviz, hindistan cevizi, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılarak borcama dökülür.
  3. 180 derece fırında pişirilir.
  4. Hazırlanan şerbet üzerine dökülür.
  5. Kremasını yapmak için bir tencereye süt, un, nişasta, şeker konulup devamlı karıştırılarak pişirilir.
  6. Ocaktan indirmeye yakın vanilya eklenir.
  7. Krema biraz soğuduğu zaman 1 paket krem şanti içine eklenip karıştırılır ve hazırlanan kekin üzerine dökülür.
  8. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.