Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların performanslarını sergileyeceği ilk günde hazırlanacak yemek belli oldu. Buna göre gelinler kolay ev lazanyası yapacak. Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası tarifi, malzemelri ve yapılışı haberimizde.

Nursel Ergin'in sunuculuk koltuğuna oturarak ekranlarda boy gösterdiği Gelinim Mutfakta'da haftanın ilk bölümü yayınlanıyor. Bu haftanın lezzetlerinin ilki kolay ev lazanyası olarak belirlendi. Peki, en kolay kolay ev lazanyası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kolay ev lazanyası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Sizler de yorumlarınızı yazabilirsiniz.



Kolay ev lazanyası malzemeleri

  • 1 adet tatlı İtalyan sosisi
  • Yarım kilo yağsız dana kıyma
  • Yarım su bardağı kıyılmış soğan
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 domates
  • 2 kutu domates salçası
  • 2 kutu konserve domates sosu
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı beyaz şeker
  • 1,5 çay kaşığı kuru fesleğen yaprağı
  • Yarım çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 çay kaşığı İtalyan baharatı
  • 1,5 çay kaşığı tuz, bölünmüş veya tadı
  • Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 4 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
  • lazanya erişte
  • Ricotta peyniri
  • 1 yumurta
  • Yarım kilo mozzarella peyniri, dilimlenmiş
  • Yarım su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
     

kolay ev lazanyası


 

Kolay ev lazanyası yapılışı

  • Bir fırında sosis, kıyma, soğan ve sarımsağı orta ateşte iyice kızarana kadar pişirin. Ezilmiş domates, salça, domates sosu ve suyu ilave edip karıştırın. Şeker, fesleğen, rezene tohumu, İtalyan baharatı, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı maydanoz ile tatlandırın. Ara sıra karıştırarak, kapağı kapalı olarak yaklaşık 1 1/2 saat pişirin.
  • Büyük bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın. Lazanya eriştelerini kaynar suda 8 ila 10 dakika pişirin. Erişteleri boşaltın ve soğuk suyla durulayın. Bir karıştırma kabında ricotta peynirini yumurta, kalan maydanoz ve 1/2 çay kaşığı tuz ile birleştirin.
  • Fırını önceden 190 derecede ısıtın.
  • Bir araya getirmek için pişirme kabının altına 1.5 bardak et sosu yayın. 6 adet erişteyi et sosunun üzerine uzunlamasına dizin. Ricotta peyniri karışımının yarısı ile yayın. Mozzarella peyniri dilimlerinin üçte biri ile doldurun. Mozzarella peyniri üzerine 1.5 su bardağı et sosu dökün ve çeyrek su bardağı Parmesan peyniri serpin. Katmanları tekrarlayın ve kalan mozzarella peyniri ve Parmesan peyniri ile doldurun. Folyo ile örtün: yapışmayı önlemek için folyoyu pişirme spreyi ile püskürtün veya folyonun peynire dokunmadığından emin olun.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu çıkarın ve 25 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce 15 dakika soğutun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.