Gelinim Mutfakta kıymalı baklava tarifi, yapılışı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta kıymalı baklava tarifi, yapılışı ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha seyircilerin karşısına çıkıyor. Dört iddialı takımda bulunan gelin ve kayınvalidelerin mücadelesinde perde açılacak ve kozlar paylaşılacak. Günün yemeği de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Haftanın ilk lezzeti de kıymalı baklava oldu. Yarışmayı izleyen seyirciler de araştırmalarda bulunuyor. Peki, kıymalı baklava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıymalı baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni hafta başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Bugünün yemeği ise kıymalı baklava oldu. Peki, kıymalı baklava nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıymalı baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Gelinim Mutfakta kıymalı baklava malzemeleri

  • 500g dana kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 40 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

kıymalı baklava

 


Gelinim Mutfakta kıymalı baklava yapılışı

  1. İlk olarak iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya kıymamızı alalım, rengi dönene kadar kavuralım.
  2. Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine yemeklik doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
  4. Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  5. Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  6. Böreğimizin sosu için uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  7. 2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayalım.
  8. 3. yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. ve 5. yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  9. 5. yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
  10. Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu aşamada çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
  11. Diğer baklavalık yufkalarımızı da 5’erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayalım.
  12. Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Ardından dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
  13. Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
  14. Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  15. Pişen böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.