Gelinim Mutfakta güveçte mantarlı kabak oturtma tarifi, malzemeleri ve tarifi

Gelinim Mutfakta güveçte mantarlı kabak oturtma tarifi, malzemeleri ve tarifi
Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olarak yepyeni bir haftasında daha izleyenlerinin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü bölümü nefes kesecek. Yarışmacılar kendilerine ayrılan sürede en iyi işi yapmaya çalışacak olan gelinlere kayınvalideler ve Demet Akalın puanlarını verecek. Böylece puan durumu şekillenecek. Günün yemeği ise güveçte mantarlı kabak oturtma olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta güveçte mantarlı kabak oturtma tarifi, malzemeleri ve tarifi haberimizde yer alıyor.

Dört gelin ve kayınvalidenin rekabetinde bugün haftanın dördüncü bölümü ekranlara geliyor. Pazartesiden bu yana devam eden rekabette alınacak puanlar yarınki finali direkt olarak etkileyecek. Bu sebeple herkesin elini hızlı tutması ve lezzetini tutturması gerekiyor. Bugünün yemeği olarak belirlenen lezzet ise güveçte mantarlı kabak oturtma oldu. Gelinim Mutfakta güveçte mantarlı kabak oturtma tarifi, malzemeleri ve tarifi haberimizde yer alıyor.


Güveçte mantarlı kabak oturtma malzemeleri

  • 3-4 Adet Kabak
  • 250 Gr. Kıyma
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Kırmızı Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Adet Domates
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Güveçte mantarlı kabak oturtma

Güveçte mantarlı kabak oturtma yapılışı

Güveçte Kabak Oturtma Tarifi için,

Kıyma ve kuru soğan zeytinyağında kavrulur.

Biberler salça domates tuz karabiber ilave edilir.

Güveç kaplara bir sıra kıymalı karışım bir sıra kabak şeklinde yerleştirilir.

Üzeri aliminyum folyo ile örtülür.

190 - 200 °C de yaklaşık bir saatte pişer.

Güveçte Kabak Oturtma hazır.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.