Gelinim Mutfakta Berliner ve Donat tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 12 Mart Cuma

Gelinim Mutfakta Berliner ve Donat tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 12 Mart Cuma
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da 132. hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların mücadelesinde gözler bir kez daha elenecek ve birinci olacak takımlara çevrilirken diğer taraftan da haftanın tatlısı merak konusu. Bugün gelinler berliner ve donat için kolları sıvayacak. Gelinim Mutfakta Berliner ve Donat tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'da yeni bir haftanın daha sonuna gelindi. Pazartesiden bu yana devam eden haftada artık son kez kendilerinden istenen tarif için mutfağa girecek olan gelinler çeyrek altını kazanabilmek ve haftayı da birincilikle tamamlayıp beş bileziği koluna takabillmek adına mücadele verecek. Tamamı çekişme dolu ve bir o kadar da eğlenceli günde ise haftaya nokta koyacak tatlı muzlu rulo pasta olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta Berliner ve Donat tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Berliner malzemeleri

300 gr. un
100 ml. süt – ılık
20 gr. yaş maya
1 yumurta + 3 yumurta sarısı
40 gr. toz şeker
1 paket vanilya
40 gr. tereyağı – erimiş

Dolgusu için Malzemeler
Ahududu reçeli

Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı

Üzeri için Malzemeler
Pudra şekeri


berliner

Berliner yapılışı ve hazırlanışı

Ununuzu bir stand mikserinizin kabına alın.
Ortasını açıp yaş maya, bir tutam toz şeker ve sütün yarısını ekleyin.
Üzerini bir mutfak havlusuyla kapatın ve bekletin.

Bu sırada bir karıştırma kabında yumurta, yumurta sarıları ve toz şekeri çırpın.
Ardından içerisine tereyağı, süt ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın.
Yumurtalı karışımınız hazır olunca unlu olan karışımınızın üzerine ilave edin.
Ardından mikserinizin hamur yoğurma ucuyla 10 dakika karıştırın.
Hamurunuz hazır olunca üzerine mutfak havlusu serin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.

Hamurunuz hazır olunca tezgahınıza un serpin ve elinizle yoğurarak hamurun mayasını çıkartın.
Ardından bir merdane yardımıyla hamurunuzu 2 cm kalınlığında açın.
7,5 cm’lik bir çemberle hamurunuzu kesin.
Bir fırın tepsisine un serpin ve hamurlarınızı bu tepsiye alın.
Ardından fırın tepsinizin üzerine bir mutfak havlusu örtün ve hamurlarınızı 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.

Derin bir tencereye ayçiçek yağını dökün ve yüksek ateşe alın.
Yağınız 160 – 170 dereceye gelince mayalandırdığınız hamurları yağın içerisine alın.
Tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika pişirin.
Hamurların tersini çevirin ve kapağını kapatmadan 2 dakika daha pişirin.
Kızaran Berlinerlerinizi pudra şekeri gezdirdiğiniz bir mutfak havlusuna çıkartın ve üzerlerine de pudra şekeri serpin.
Ahududu reçelini bir sıkma aparatına alın ve berlinerlerinizin içerisine sıkın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.