Fodula nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fodula tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Fodula nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fodula tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da bugün yepyeni bir bölüm daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacılar arasında yaşanacak rekabette haftanın ilk yemeği de belli oldu. Buna göre gelinler fodula hazırlayacak ve kayınvalideler oylayacak. Peki, fodula nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fodula tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D ekranlarında yayınlanan bölümleriyle izleyenlerin karşısına çıkmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın ilk günü. Çok sevilen yarışmacılarıyla sezonu geride bırakmaya hazırlanan programda gelinler hamaratlıklarıyla yüksek puanlar almaya çalışacak. Kayınvalideler de kendi tabaklarını bulabilmek adına gayret gösterecek. Haftanın ilk yemeği de belli oldu. Buna göre yarışmacılar fodula ile çeyrek altın mücadelesi verecek. Peki, fodula nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fodula tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Fodula malzemeleri

500 gram un
20 gram yaş maya
1 su bardağı ılık su, 1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz

fodula


 

Fodula yapılışı

UNU derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Maya, ılık su, yumurta, sıvıyağ, tozşeker ve tuz ekleyip, tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamuru 5 bezeye ayırın ve her birine kapalı pide şekli verip, fırın tepsisine yerleştirin. Fırına vermedenönce 15 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve tereyağı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.