Dila Yağcı: Yolculuğum keyif versin

Dila Yağcı: Yolculuğum keyif versin
Yayınlanacağı açıklandıktan itibaren adından söz ettirmeyi başaran ve ilgiyle de seyredilen Çıplak dizisi 2. sezonuna hazırlanıyor. Yapım Ölenle Ölünmez adı verilen yeni sezonunda yine zirveye oynamayı hedefliyor. Kadroya yeni katılan ve Aslı Banko karakterini canlandıracak Dila Yağcı ile hem diziyi hem de hayatını konuştuk. Yağcı; “Yolculuğum daha yeni başlıyor. Bana keyif vermesini istiyorum” dedi

Blu TV'nin sevilerek izlenen dizisi Çıplak'ın yeni sezonu sabırsızlıkla bekleniyor.İlk bölümüyle birlikte büyük bir izleyici kitlesi kazanan yapım sosyal medya da çok konuşulmuştu. Yeni sezon kadrosunda takviyelerle karşımıza çıkacak dizide rol alacak isimlerden biri de Dila Yağcı.Oyunculuk kariyerinde önemli adımlarından birini atan genç oyuncuyla bir röportaj gerçekleştirdik.

Dila merhaba... Kendini nasıl anlatırsın? Dila Yağcı kimdir?

1996 İstanbul doğumluyum. Ailem de ben de istanbulda yaşıyoruz. İki erkek kardeşim var. İtalyan Lisesi(IMI) ve ardından da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunuyum. Spor yapmayı ve kitap okumayı çok seviyorum. İyi bir okuyucuyumdur. Arkadaşlarım benim için çok değerlidir, sosyal bir insanımdır. Çocukluğumdan beri sahne üzerinde olmayı hep çok sevmişimdir.

Nerelerde eğitim aldın?

İlkokul dördüncü sınıftan beri İstanbul'daki birçok tiyatro okuluna gittim. Müjdat Gezen'den Ekol Drama'ya kadar... Üç yabancı dilim var. Lisede tiyatroya devam ettikten sonra Mimar Sinan Devlet Konservatuarı'nı kazandım. Workcenter of Jerzy Grotowski okulundada iki kere Thomas Richards'la çalışma fırsatım oldu. Bu okul İtalya'da bulunuyor. Haldun Dormen'den bir sene boyunca müzikal eğitimi almıştım lisede.

dila yağcı
 

Oyunculuk kariyerini anlatır mısın...

Geçen sene yazın mezun oldum. Mezun olduğumdan beride üç tane projede yer aldım. Televizyona ilk adımım Hekimoğlu dizisiyle oldu. Orada bir bölüm konuk oyuncu olarak yer almıştım. Ardından Çıplak 2'nin oyuncu kadrosuna dahil oldum. Haziran ayında başlayacak Kırmızı Kamyon'da da yer alacağım. Hamile bir kadını canlandıracağım.

Çıplak'ı konuşalım biraz... Nasıl bir karakter izleyeceğiz?
Aslı Banko diye bir karakteri canlandırıyorum. Fotoğrafçılık yapıyor. Genç olmasına rağmen başarılı. Deneysel çalışmaları seven yenilikçi bir kız bence. Ama temel olarak en güçlü karakter özelliği meraklı olması. Yeni şeyleri korkmadan deneyebilecek biri. Sevecen ve sarkastik yönleri olduğunu düşünüyorum. Önyargıları olmayan biri.

dila yağcı


Aslı Banko ile ortak özelliklerin var mı? Kendinle kıyaslarsan nasıl değerlendirirsin?

Çok fazla ortak yönlerimiz olduğunu pek söylemem. Ben onun yanında biraz daha naif kalıyorum sanki. Ama Aslı'nın da içinde meraklı bir çocuk var bence. Ve bu merakı onu yeni şeyler denemesine teşvik ediyor. Ben de kendimi meraklı biri olarak görebiliyorum ama Aslı kadar korkusuz olmadığım kesin.

Oyunuculukla ilgili hedefleri neler?

Hayatım boyunca aktif olarak mesleğimi icra etmek istiyorum. Ve bunu düşündükçe heyecanlanıyorum. Benim mesleğim oyunculuk. Dolayısıyla gerek sahne gerek dizi gerek sinema... Var olabileceğim her alanda var olmak ve en iyisini yapmak isterim. Yoğunluk gözümü korkutmaz. Aksine olması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Daha çok gencim ve işin çok başındayım. Şu an için en büyük isteğim en kısa zamanda sahneye adım atmak. Bu beni gerçekten çok sabırsızlandırıyor. Ufak ufak dizilerde de oynamaya başladım. Hepsinin tadı birbirinden çok farklı. İlerisi için kesinlikle şu olsun dediğim bir şey yok aslında. Yolculuğum keyif versin.

dşla yağcı

Koronavirüs sürecinde neler yaşadın?

Pandeminin ilk başları mezuniyet dönemime denk geldiği için benim için biraz şok verici olmuştu. Zaten kaygı verici olan mezuniyetten sonra ne yapacağız düşüncesiydi. Pandeminin getirileriyle çok çok daha kaygı verici hale geldi. Okul bitince ne olacak ? Nerde ne yapacağız? Bir daha sahneye çıkabilecek miyiz? Tiyatrolara ne olacak? diye düşündüm durdum. Gözümüzün önünde tüm sahnelerin teker teker kapanması bizim için hiç iç açıcı değildi inanın. Bu sıkıntılar hala daha devam ediyor. İnsanın mezun olduktan sonra kendi mesleğini icra edememe korkusu çok üzücü. Bunları fazla düşünmek insanı girmek istemeyeceği karanlık yollara saptırabilir. Bu yüzden ruh halimize ve düşüncelerimize bir sekilde pozitif yön vermeyi öğrenmek zorundayız.

Eve kapanmaya başladı insanlar. Sen ne yapıyorun evde?

Eve kapanma konusu ise beni hiç olumsuz etkilemedi açıkcası. Ev arkadaşlarımla yaşıyorum ve çok keyifli bir evimiz var. Arkadaşlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Birlikte yemekler yemeyi sohbet etmeyi kutu oyunları oynamayı seviyoruz. Zaten evcimen bir insan olduğum için dışarı çıkmama konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Bir şekilde kendimi eğlendirmenin yolunu hep bulmuşumdur. Sıkılmak bana göre birşey değil.

dila yağcı

En son izlediğin film ve dizi hangisi?
Dizi olarak The Handmaid's tale. En son Mon Roi'yi izledim.

En sevdiğin renk?
En sevdiğim renk hep değişir moduma göre.


Hayvanın var mı?
İki kedim var. Humus ve Muz isimleri.

dila yağcı


Deniz mi orman mı?
Ormanı tercih ederim ama içinde de bi göl olsa şahane olur.


Yaşamak istediğin şehir?
Yaşamak istediğim şehirde kesinlikle İstanbul. İstanbul'da yaşamak bana aşırı keyif veriyor.

dila yağcı

RÖPROTAJ: BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.