Nermin'in Enfes Mutfağı 21 Mart Pazartesi yemekleri

Nermin'in Enfes Mutfağı 21 Mart Pazartesi yemekleri
Türkiye'nin en çok seyredilen öğle kuşağı programları arasında yer almayı sürdüren Nermin'in Enfes Mutfağı'nda yeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden leziz yemeklerin yapıldığı canlı yayında Nermin Gül Öztürk yine sofraları renklendirecek. Peki, Nermin'in Enfes Mutfağı 21 Mart Pazartesi yemekleri nelerdir? Detaylar haberimizde.

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan bölümleri ile izleyenleri televizyon başına kilitleyen Nermin'in Enfes Mutfağı'nda yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden lezzetli yemekleri Türk ve dünya mutfağından sofralara taşıyan programda bugünün tercihleri belli oldu. Buna göre Nermin Öztürk Gül ve yardımcısı Ezogelin Pilavı, Mercimek Mantısı, Saksı Kebabı ve İncirli Tatlı hazırlayacak. Peki, Nermin'in Enfes Mutfağı 21 Mart Pazartesi yemekleri nedir? Detaylar haberimizde.


Nermin'in Enfes Mutfağı'nda 21 Mart Pazartesi yemekleri

  • Ezogelin Pilavı
  • Mercimek Mantısı
  • Saksı Kebabı
  • İncirli Tatlı


Ezogelin pilavı malzemeleri

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı tel şehriye
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet defne yaprağı
1 adet kapya biber
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Ezogelin pilavı yapılışı

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Tel şehriyeyi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun. Pirinç ve bulguru ekleyip 3 – 4 dakika daha kavurun.

İnce kıydığınız biberleri, rendelediğiniz domatesleri ve defne yaprağını ekleyip karıştırın. Suyunu ilave edip tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ile tatlandırın. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin.

Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Pilav demlendikten sonra defne yaprağını çıkarın ve servis tabağına alın.


mercimek mantısı


 

Mercimek mantısı malzemeleri

1 su bardağı mercimek
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı ince bulgur
çeyrek demet maydanoz
3 sap ince kıyılmış taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane

Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber


Mercimek mantısı yapılışı

Kırmızı mercimeği 2 su yıkayın, küçük bir tencereye alın ve üstüne suyu ilave edin.
Kısık ateşte suyunu çekip patlayıncaya kadar pişirin.
Pişen mercimekleri ocaktan alın, üstüne ince bulguru ekleyin ve karıştırarak üstünü örtün.
15 dakika kadar dinledirdikten sonra içine kıyılmış yeşillikleri ekleyin ve karıştırın.
Mercimekli hamurdan ceviz büyüklüğünde paralar yapın ve servis tabağına dizin.
Üstüne sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırdığınız pul biber dökerek servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.