Nermin'in Enfes Mutfağı 18 Mart Cuma yemekleri | Kıymalı, ıspanaklı, karışık, peynirli ve pastırmalı kaşarlı Bafra pidesi

Nermin'in Enfes Mutfağı 18 Mart Cuma yemekleri | Kıymalı, ıspanaklı, karışık, peynirli ve pastırmalı kaşarlı Bafra pidesi
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Nermin'in Enfes Mutfağı'nda yeni hafta sona eriyor. Başarılı sunucu Nermin Gül Öztürk'ün sunumuyla ekranlara gelen leziz programda yapılacak yemekler de merak konusu ve araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Yine ocaktan tütecek kokular sofraları saracak. Peki, Nermin'in Enfes Mutfağı 18 Mart Cuma yemekleri nelerdir? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan bölümleri ile izleyenleri televizyon başına kilitleyen Nermin'in Enfes Mutfağı'nda yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden lezzetli yemekleri Türk ve dünya mutfağından sofralara taşıyan programda bugünün tercihleri belli oldu. Buna göre Nermin Öztürk Gül ve yardımcısı Kıymalı Bafra pidesi, Ispanaklı Bafra pidesi, Karışık Bafra pidesi, Peynirli Bafra pidesi, Pastırmalı kaşarlı Bafra pidesik hazırlayacak. Peki, Nermin'in Enfes Mutfağı 18 Mart Cuma yemekleri nedir? Detaylar haberimizde.


Bafra Pidesi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 300 gr dana kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ,karabiber

bafra pidesi


Bafra Pidesi yapılışı

  1. İç harcı harcı hazırlayalım önce.
  2. Kıymayı tencereye alın rengi dönene kadar kavurun.
  3. Pembelikler gidince tereyağı ve ince doğranmış soğan ekleyin ve pişirin, altını kapatırken yarım çay bardağı su ekleyin.
  4. Hamuru için bütün malzemeleri bir araya getirerek güzel bir hamur yoğurun.
  5. Çok fazla dinlendirmeye gerek yok yirmi dakika yeterli olacaktır.
  6. Hamurun mandalinadan küçük bezelere ayırın.
  7. Uzun ve ince açın oklava yardımıyla.
  8. İçine kıymayı koyup, elinizle tamamen kapatın açık yeri kalmasın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  10. İnce bir hamur olduğundan çabuk pişiyor.
  11. Çıkar çıkmaz üstüne tereyağı sürün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.