Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı 11 Ekim

Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı 11 Ekim
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün şambali yapılacak. Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta, hafta ortasında da seyircilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı dört takımın birincilik için ter döktüğü zorlu mücadelede bugün Suriye tatlısı olarak damaklara unutulmaz bir keyif veren şambali ile birincilik mücadelesine girilecek. Seyirciler de nasıl yapıldığını öğrenmek adına araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Gelinim Mutfakta şambali tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Şambali malzemeleri

500 gr irmik

500 gr yoğurt

1 su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 cay kaşığı karbonat

1 paket vanilya

İsteğe göre Hindistan cevizi

Üzerini süslemek için yer fıstığı

Şerbeti için gerekli malzemeler

5 Su bardağı şeker

5 su bardağı su

Çeyrek limon

5f017148-vc9itwmfxwn8jefkzqo51v.jpeg

Şambali tatlısı t tarifi

Şambali tatlısı için gerekli olan malzemeler hazırlandıktan sonra tatlının yapım aşamalarına geçilmektedir. Öncelikle irmik, şeker, yoğurt karıştırma kabına alınarak karıştırılır. Daha sonra içine kabartma tozu, vanilya eklenir ve tekrar karıştırılır. Alüminyum ya da çelik bir tepside daha güzel kızaracak olan bu tatlı için tepsinin tabanına tereyağı sürülür ve hamur tepsiye dökülerek spatula yardımıyla düzeltilir.

Üzerine çizikler atılarak dekor edilen tatlı fıstıklar ile süslenerek vakit varsa bir süre buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenen tatlı önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Tatlı pişerken şerbeti hazırlanır. Şerbet için tencereye su ve şeker alınarak şekerler eriyene kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayan şerbetin içine çeyrek limon eklenir. Kaynadıktan sonra şerbetin altını kısarak göz göz olana kadar kaynatmaya devam edilir. Şerbet yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatıldıktan sonra altı kapatılır ve ılımaya bırakılır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.