Gelinim Mutfakta portakallı sufle kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta portakallı sufle kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen günlük yemek yarışması Gelinim Mutfakta'da bir hafta daha sona eriyor. Pazartesiden bu yana devam eden heyecanda sıra artık son bölüme geldi. Bugün marifetlerini tatlı ile göstermek isteyen gelinler portakallı sufle kek hazırlayacak. Bu nedenle de sorgulamalar gerçekleştirilerek sofralara taşınmak isteniyor. Gelinim Mutfakta portakallı sufle kek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Türk mutfağından birçok lezzetin ekranlara taşındığı Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hafta finalinde hünerlerini sergileyecek gelinlerin hazırlayacağı yemek portakallı sufle kek olarak belirlendi. Ev hanımları ve internet kullanıcıları da bu lezzeti sofralarına taşımak adına araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta portakallı sufle kek tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Portakallı sufle kek malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağından 1 parmak az şeker
  • 45 gram tereyağı
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri


gelinim mutfakta portakallı sufle kek

 

Portakallı sufle kek yapılışı

Öncelikle fırınımızı 200 derecede ısıtarak başlıyoruz. Bitter çikolata ve tereyağını seramik tavaya alıyoruz altını açıp eritmeye başlıyoruz bir yandan da karıştırıyoruz. Eridikten sonra 1 çay bardağı unu yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz toparlanacaktır. Yumurta ve şekeri bir kaba alıyoruz üzerine portakal kabuğunu rendeleyip 1 dakika çırpıyoruz. Tavada ki harcımızı ekleyip 1 dakika çırptıktan sonra sıvı yağ ile yağladığımız ısıya dayanıklı kaplara, porselen kaplara veya sufle kaplarına bölüştürüp 200 derece ısınmış fırınımıza koyuyoruz. Sürekli kontrol ediyoruz. Pişmesi için 6-7 dakika yeterli olacaktır daha fazla pişmesi durumunda akışkanlığını kaybedip kekten de sert bir kıvam alacaktır çok dikkat etmeliyiz. 6. Dakikada üst kısmı kuruyunca kürdanla kontrol edip akışkan olduğundan emin olduktan sonra fırından çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.