Gelinim Mutfakta lahmacun böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta lahmacun böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da hafta ortası heyecanı yaşanıyor. Birbirinden iddialı dört takımın mücadelesine tanıklık edilecek yeni günde hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre gelinler lahmacun böreği için mutfağa girecek. Gelinim Mutfakta lahmacun böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve lahmacun böreği yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta lahmacun böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Lahmacun böreği malzemeleri

  •  3 adet yufka

İç malzemesi için;

  •  350 gr kıyma
  •  2 adet domates
  •  2 adet soğan
  •  4 adet yeşil biber
  •  Yarım demet maydanoz
  •  3 diş sarımsak
  •  2 yemek kaşığı salça
  •  Yarım çay bardağı sıvı yağı
  •  Tuz, isot, pulbiber, kimyon

Sosu için;

  •  1 adet yumurta
  •  1 çay bardağı süt
  •  Yarım çay bardağı sıvı yağı


lahmacun böreği

 

Lahmacun böreği yapılışı

  1. Dilerseniz öncelikle iç malzememizi hazırlamakla tarifimize başlayalım. Genişçe bir kaba kıyma ve minik doğranmış tüm sebzeleri koyup karıştıralım.
  2. Sarımsak, tuz, salça ve baharatları da ilave edip iyice bütünleşmesini sağlayalım.
  3.  Ardından sosumuzu hazırlayalım. Yumurta süt ve sıvı yağı güzelce çırpalım.
  4. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
  5. 1 adet yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde yerleştirip sosumuzdan fırça ile her yerine sürelim.
  6. 2. Yufkayı üzerine buruşturarak yerleştirelim ve tekrar sosumuzdan bolca sürelim.
  7. Son yufkayı da aynı şekilde yaptıktan sonra, dışa taşan yufkayı içe doğru düzeltelim ve iç harcımızdan kaşıkla her yerine yayalım.
  8. 180 derecelik fırında iç malzemesi kızarana kadar 45-50 dakika pişirelim.
  9.  Soğuduktan sonra rulo olarak saralım ve dilimleyip afiyetle yiyelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.