Gelinim Mutfakta kabarmalara doymayan pizza poğaça tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta kabarmalara doymayan pizza poğaça tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok ilgi gören yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir hafta daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacılara bir yenisinin daha ekleneceği zorlu maratonun ilk bölümünde yine Türk mutfağına özgü lezzetlerden biri daha ekranlara taşınacak. Gelinler pizza poğaça hazırlayarak birincilik mücadelesi verecek. Seyirciler de araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta kabarmalara doymayan pizza poğaça tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü yemeği de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve kabarmalara doymayan pizza poğaça patates yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta kabarmalara doymayan pizza poğaça tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Kabarmalara doymayan pizza poğaça malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta (sarının biri üzeri için)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(200 ml bardakla 5 bardak un kullandım)

Üzeri için :

  • Ayırdığınız yumurta sarısı
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Dilimlenmiş yeşil biber
  • Dilimlenmiş domates


kabarmalara doymayan pizza poğaça
 


Kabarmalara doymayan pizza poğaça yapılışı

  1. Öncelikle ön mayalama işlemi için, ılık suyu, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, tahta kaşıkla karıştırın ve üzerini örtüp, köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
  2. Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyip (yoğurt oda sıcaklığında olmalı) elinizle karıştırın.
  3. Azar azar aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
  4. Üzerini önce streç folyoyla, ardından temiz bir örtüyle örtüp, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Toplam 22 beze, yani poğaça hamuru elde edin.
  6. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. 15 dakika tepside dinlendirip, hafif elinizle yassıltın.
  8. Orta kısımlarına bastırarak, kenarlara fazla yaklaşmadan çukur oluşturun.
  9. Oluşturduğunuz çukurlara çatal batırın.
  10. Önce kaşar dilimlerini, ardından 4’e böldüğünüz çeri domateslerinin bir dilimini, yeşil biber ve sucukları yerleştirin.
  11. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 5 dakika daha dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana pişirin.
  12. Kızaran poğaçalar zaten yumuşacık olacak, fakat ben dahada yumuşak olsun istiyorum diyorsanız, hafif ılıyana kadar temiz bir örtüyle üzerlerini örtün. Çok fazla soğumadan afiyetle tüketin. Unutmayın, yumuşacık poğaça iyi mayalanmış hamurla elde edilir. İyi bir mayalanma gerçekleştirirseniz, daha siz hamurları yuvarlayıp tepsiye dizerken, puf puf kabarmaya başlıyor. Hamurunun kıvamından ne kadar yumuşak bir poğaça olacağı anlaşılıyor. Mükemmel kıvamda bir hamur. Üzeri için istediğiniz pizza malzemelerinden ilave edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.