Gelinim Mutfakta ıspanaklı fellah köftesi (dağbulet) tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta ıspanaklı fellah köftesi (dağbulet) tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Gelin ve kaynanaların kıyasıya mücadelesinin sürdüğü Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü başlıyor. Birincilik ve çeyrek altın mücadelesinin verileceği bölümde gelinlerin hazırlayacağı yemek belirlendi. Buna göre dört gelin Hatay yöresine ait ıspanaklı fellah köftesi (dağbulet) yaparak kayınvalideler ve Onur Büyüktopçu'nun karşısına çıkacak. Gelinim Mutfakta ıspanaklı fellah köftesi (dağbulet) tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta, Anadolu'nun zengin mutfağını ekranlara taşımaya devam ediyor. Birbirinden iddialı dört gelin arasında geçen rekabette sıra dördüncü güne geldi. Bugün çeyrek altın ve yarın da beş bilezik mücadelesi verecek olan yarışmacılar ellerinin lezzetini en iyi şekilde ayarlayarak ilk sıraya oturmak istiyor. Bunun için ise en az hatayı yapmaları gerekiyor. Bugünün korakor bir rekabete sahne olacağı yemek açıklandı. Yayınlanan fragmanda ıspanaklı fellah köftesi yapılacağı duyuruldu. Gelinim Mutfakta ıspanaklı fellah köftesi (dağbulet) tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Ispanaklı fellah köftesi malzemeleri

Köfte hamuru için;

  • 2 su bardağı içlik bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

Sos malzemeleri;

  • 2 bağ ıspanak
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 1 büyük baş sarımsak(sarımsağı da bol kullanacağız)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığının yarısı kadar biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Zeytinyağı


gelinim mutfakta ısanaklı fellah köftesi dağlubet
 



 

Ispanaklı fellah köftesi yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzdan başlayalım. İçlik bulgurumuzu yoğurma kabına koyalım .2 su bardağı sıcak su ile ıslatalım .
  2. 10 dakika kadar bekledikten sonra un, biber salçası, kimyon ve tuzunu atıp yoğuralım .
  3. Ele çok yapışan bir hamur olursa çok az un koyabilirsiniz.
  4. Hamurumuzu şekillendirelim.
  5. Sosumuz için soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım(ben yağını biraz fazla koydum köftelerle birleşeceği için)
  6. Ardından salçalarımızı koyup biraz kavuralım .
  7. Doğranan ıspanaklarımızı içine atalım. Ispanaklarımız pişince altını kapatın .
  8. Kimyon, karabiber, tuz ve nar eksisini koyup karıştıralım(arkadaşlar eğer gerçekten lezzetli bir yemek istiyorsanız.Sosa nar ekşisini ve tuzunu bol atmanız lazım köfteleri hesap ederek yapın)sosumuz hazır.
  9. Köfteleri de haşlayıp bu sosla harmanlıyoruz.

Şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.