Gelinim Mutfakta hamburger menü malzemeleri ve tarifi

Gelinim Mutfakta hamburger menü malzemeleri ve tarifi
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni hafta sona eriyor. Birbirinden iddialı dört takımın rekabetine sahne olan programın finalinde hazırlanacak yemek belli oldu. Buna göre tatlı değil hamburger menü yapılacak. Seyirciler de araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmak istiyor. Gelinim Mutfakta hamburger menü malzemeleri ve tarifi haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve hamburger menü yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta hamburger menü tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Hamburger menü malzemeleri

300/350 gr. Orta yağlı dana kıyma. (Kalın çekim dana döş)
1 çay kaşığında biraz fazla kimyon
Karabiber
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Hamburger ekmeği(büyük boy)

İç malzeme;
Tuzlanıp ovulmuş soğan halka
Kornişon turşu
Domates
Marul
İsteğe bağlı; hardal, ketçap, mayonez
Yanına bol baharatlı patates kızartması

hamburger menü
 

Hamburger menü tarifi

Öncelikle kalın çekim dananın döşünden çektirdiğimizi kıymamıza baharatlarımızı ve karbonatımızı ekleyip, güzelce yoğuruyoruz. Buzdolabında yarım saate yakın bekletiyoruz.

Bu sırada patateslerimizi kalın kalın kesip, kırmızı tatlı toz biber, ve hafif kuru fesleğenle kızartıyoruz. Yağ kızgın olmalı ki çekmesin 

Ayrı bir kapta soğanlarımızı yarım ay çekip bol tuzla ovuyoruz. Bu işlemden sonra 3/4 kere suyunu değiştirin. Soğanın acılığını alıcak ve hiç rahatsızlık vermeyecektir.

Turşularımızı, soğanımızı, domateslerimizi(ince yarım ay kesim) ve marul yapraklarımızı bir yere ayıralım.

Dolapta dinlendirdiğimiz köftemize şekil verme zamanı. Ben 3 eşit bezeye ayırıp, elimle düzleştirerek büyük çorba kasesi ile şekil veriyorum ki tam oluyor ekmeğe

Kızgın ateşteki yapışmaz tavamıza biraz zeytin yağı ekleyip altlı üstlü suyunu çok kaybettirmeden 10 dakika maximum pişirip, lezzetleri kavuşturduktan sonra servis yapabiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.