Gelinim Mutfakta Güveçte Mantarlı Ispanak tarifi, malzemeleri ve yapılışı 1 Mart 2022

Gelinim Mutfakta Güveçte Mantarlı Ispanak tarifi, malzemeleri ve yapılışı 1 Mart 2022
Nursel Ergin bugünün yemeğini açıkladı ve gelinler güveçte mantarlı ıspanak ile çeyrek altını kazanmaya çalışacak. Gelinim Mutfakta Güveçte Mantarlı Ispanak tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü yemeği de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve güveçte mantarlı ıspanak yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta güveçte mantarlı ıspanak tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Güveçte mantarlı ıspanak malzemeleri

  • 1 kg ıspanak
  • 1 kırmızı biber
  • 6 adet mantar
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı yağ (Sıvıyağ ve zeytinyağı karışık koydum)
  • Salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Beşamel Sos (Hazır paket)
  • Kaşar



güveçte mantarlı ıspanak

Güveçte mantarlı ıspanak yapılışı

Yağ ve iri iri doğranmış soğan tencereye alınır. Hafif pembeleşince kırmızı biber eklenir ve biraz kızarınca mantarlar da konur ve kızarmaya bırakılır. Salça be baharatlar eklenir. İrice doğranmış ıspanaklar da tencereye alınır ve tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Ispanaklar pişince güveç kaplarina konur. Hazır beşamel sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve güveçlere koyduğumuz ispanakların üzeri kapanacak şekilde dökülür. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış. 180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.