Gelinim Mutfakta güveçte Arap tava tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta güveçte Arap tava tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir hafta daha başlıyor. Cuma günü Yeşim'in birinciliği ile sona eren zorlu maratonun yenisindeki ilk yemek belli oldu. Buna göre yarışmacılar güveçte Arap tava ile birincilik mücadelesine girişecek. Gelinim Mutfakta güveçte Arap tava tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü yemeği de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve tavuk kalamar yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta güveçte Arap tava tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Güveçte Arap tava malzemeleri

  • 500 gr kıyma
  • 4 adet patates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

güveçte arap tava

Güveçte Arap tava yapılışı

Bir kaba kıyma, küp küp doğranmış patates, yemeklik doğranmış biberler, soğan, sarımsak ve küp küp doğranmış domates ve etim malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Daha sonra güveçlere paylaştıralım. Güveçte istemezseniz tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra fırın tepsisine yayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.