Etli tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli tirit tarifi ve malzemeleri

Etli tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli tirit tarifi ve malzemeleri
Kanal D'nin ilgiyle seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da 894. bölüm bugün ekranlara geliyor. Dört takımın kıran kırana mücadelesinde gelinler bugün etli tirit hazırlayacak. Peki, etli tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli tirit tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve etli tirit yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta etli tirit tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Etli tirit malzemeleri

  • 1 adet Kutludüğün köy ekmeği
  • 1 kilogram et (kuzu veya dana)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük baş soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • Yemek tenceresini dolduracak kadar sıcak su
  • Pul Biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz


etli tirit

Etli tirit yapılışı

Etler küp şeklinde doğranır. Tereyağı kızartılır ve üzerine etler konarak biraz pişirilir. Üzerine tuz, yeşil biber, domates, diş sarımsaklar, ince doğranmış soğan katılarak orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Pişmekte olan etin üzerine salçayı ve ayrı bir kapta kaynattığımız suyu döküp iyice karıştırıp, (suyu biraz fazla koymalıyız) etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişen yemek ocaktan indirildikten sonra 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Yemeğimiz pişene kadar, köy ekmeğini bir tepsi üzerinde yassı biçimde (şiplek şiplek) küçük küçük doğranır.
Servis: Ekmekler servis kabına yerleştirilir. Pişmiş ve dinlenmiş olan yemeğin, kepçeyle önce suyu ekmeğin üzerine gezdirilerek bolca dökülür. Sonra etler alınarak ekmeklerin üzerine yerleştirilir. Etlerin üzerine pul biber, karabiber, nane konularak tirit yenmeye hazır hale getirilip, sıcak sıcak servis yapılır.

Not: Tirit Anakara'nın Değişik yörelerinde değişik malzemelerle yapılır. Tirit yemeği etle birlikte Patates ilave edilerek de yapılır. Buda Pişen etin Üzerine küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave ederek yapılmanıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.