Modem nasıl resetlenir? 5 adımda modem sıfırlama

Modem nasıl resetlenir? 5 adımda modem sıfırlama
Modeminizi sıfırlamak, modem ayarlarını fabrika varsayılanlarına geri getirme işlemidir. Modeminizi sıfırlamadan önce, modem ayarlarınızın kaybolacağını ve internet bağlantınızın kesileceğini unutmayın.

Modeminizi sıfırlamak için aşağıdaki 5 adımı takip edebilirsiniz:

  1. Modemi Kapatın: Modemi kapatmak için genellikle üzerinde bir güç düğmesi bulunur. Modemi kapatın ve fişini çekmek, daha güvenli bir sıfırlama yöntemi olabilir.

  2. Reset Düğmesini Bulun: Modeminizin üzerinde veya altında reset düğmesi bulunur. Bu düğme genellikle bir iğne veya kürdan gibi ince bir cisimle erişilmesi gereken bir delik içinde yer alır.

  3. Reset Düğmesini Basılı Tutun: Reset düğmesine ince bir cisimle bastırın ve basılı tutun. Düğmeyi yaklaşık 10-15 saniye boyunca basılı tutmak, modemin sıfırlanmasını başlatır.

  4. Düğmeyi Serbest Bırakın: Reset düğmesini basılı tuttuktan sonra düğmeyi serbest bırakın. Modem ışıkları genellikle yanıp sönerek sıfırlama işlemini başlatır.

  5. Modemi Yeniden Başlatın: Modem sıfırlama işlemi tamamlandığında, modem otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. Yeniden başlattıktan sonra, modeminiz fabrika varsayılanlarına sıfırlanmış olacak.

Modeminiz yeniden başladığında, modemi yeniden yapılandırmanız gerekecektir. Bu nedenle, internet servis sağlayıcınızdan veya modeminizin belgelerinden gerekli ayarları yeniden yapmanız gerekebilir.

Lütfen modemi sıfırlamadan önce, modem ayarlarınızı veya parolalarınızı kaydetmeyi unutmayın. Bu bilgileri kaydetmek, modemi yeniden yapılandırdığınızda sorun yaşamanızı önler.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.