Instagram’ı silmeden Threads hesabı nasıl silinir? Instagram Başkanı’ndan açıklama geldi

Instagram’ı silmeden Threads hesabı nasıl silinir? Instagram Başkanı’ndan açıklama geldi
Son günlerde sosyal medyanın gündeminde yer alan yeni sosyal medya platformu “Threads” ile ilgili sorular gündeme gelmeye devam ediyor. Bu konuda en çok da “Threads hesabı nasıl silinir?” sorusu ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın sahibi olduğu dev sosyal medya platformu Twitter, “kısıtlama” uygulaması ile gündeme gelmişti. Musk, Twitter kullanıcılarının “ailelerine ve arkadaşlarına daha fazla vakit ayırabilmeleri” için, Twitter’da görüntülenen paylaşımlara kısıtlama getirildiğini duyurmuştu. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra uygulama eski haline dönse de birçok kullanıcı alternatif sosyal medya platformların gitti. Bu platformlar arasında en çok popüler olan ise Threads oldu.

Instagram’a bağlı olarak açılabilen Threads, yeni Instagram’ın sunduğu yeni bir sosyal medya platformu olarak hizmet veriyor. Instagram hesabı ile eşleştirilerek açılan Threads hesaplarının şu an için bazı kullanım eksikliklerinin bulunduğu belirtiliyor. Bu konuyla ilgili birçok soru gündeme gelirken, en çok sorulan sorulardan biri de “Threads hesabı nasıl silinir?” oldu. Konuya ilişkin açıklama, Instagram Başkanı Adam Mosseri’den geldi. İşte detaylar…

THREADS HESABI NASIL SİLİNİR?

Meta bünyesinde yer alan Instagram’ın yan uygulaması Threads hesabı açanların, hesaplarını silmek istediklerinde Instagram hesaplarını da silmeleri gerektiği belirtilmişti. Bu söylem de Meta’nın Ek Gizlilik Politikası’ndaki “Threads profilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz ancak Threads profiliniz yalnızca Instagram hesabınızı silerek silinebilir” açıklamasına dayandırılmıştı. Kullanıcılar için bir sorun haline gelen bu duruma ilişkin açıklama geldi.

Twitter’a bir rakip olarak gelen Threads ile ilgili son günlerde sık sık gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Threads hesabını Instagram hesabı ile senkronize ederek açan kullanıcılar daha sonra hesaplarını silmek istediklerinde bir sorunla karşılaştı. Bu durumda Instagram hesabını da silmek zorunda kalan kullanıcılar, bu sorunun yanıtını aramaya başladı. Konuya ilişkin açıklama da Instagram Başkanı Adam Mosseri’den geldi.

INSTAGRAM BAŞKANI MOSSERİ AÇIKLADI

Mosseri açıklamasında, “Hesabınızı silmekle ilgili bazı sorular alıyorum. Netleştirmek gerekirse Threads profilinizi ve içeriklerinizi gizleyen Threads hesabınızı devre dışı bırakabilir, profilinizi gizli olarak ayarlayabilir ve tek tek Threads gönderilerinizi silebilirsiniz. Tümünü Instagram hesabınızı silmeden yapabilirsiniz. Threads, Instagram tarafından desteklenmektedir ve bu nedenle şu anda yalnızca bir hesaptır. Ancak Threads hesabınızı ayrı olarak silmenin bir yolunu arıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.