Dünyanın en büyük elektrikli gemisi yola çıkmaya hazırlanıyor!

Dünyanın en büyük elektrikli gemisi yola çıkmaya hazırlanıyor!
Güney Amerikalı denizcilik şirketi Buquebus için inşa edilen 130 metrelik gemi, 2025'te yola çıkacak.

Elektrikli araçların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil ve uçakların ardından elektrikli gemiler de piyasaya sürülmeye başladı. Bu arada Incat Tasmania, sınıfının en büyüğü olarak tanımlanan gemisini suya indirmeye hazırlanıyor.

En büyük elektrikli gemi 2025 yılında denizlere iniyor

Güney Amerikalı denizcilik şirketi Buquebus için inşa edilen 130 metrelik elektrikli feribot, 2025 yılından itibaren Arjantin ile Uruguay arasında hizmet verecek. Incat Hull 096 gemiyi, 2.100 yolcu ve 225 araç kapasitesine sahip olacak. Gemide ayrıca 2.000 metrekareden büyük bir alışveriş merkezi de yer alacak.

Güney Amerika'da kullanılmak üzere Avustralya'da üretilen tramvay parçaları dünyanın dört bir yanından temin edilmektedir. Geminin elektrik motoru Finlandiyalı teknoloji grubu Wärtsilä'dan gelecek, 40 MWh'lik batarya ise Norveçli Corvus Energy tarafından sağlanacak.

incat-tasmania-hull-096-2.jpg

Detaylar henüz belli değil

8 elektrik motoruyla donatılacak Incat Hull 096'ya ilişkin detaylar henüz açıklanmadı. Bu nedenle gemide kullanılacak motorun gücünü, geminin maksimum hızını ve menzilini önceden tahmin etmek zordur. Öte yandan elektrikli gemilerin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte karbon emisyonlarının da ciddi oranda azalması bekleniyor.

Hepimizin bildiği gibi birçok yolcu gemisi ve kargo gemisi arabalardan daha fazla karbon salıyor. Büyük ölçekli gemiler, binlerce aracın aynı anda atmosfere saldığından daha fazla zararlı gaz üretebilmektedir. Elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşmasıyla çevre kirliliğiyle mücadelede önemli bir adım atılacak. Temiz enerji ve elektrikli araçların üretimiyle iklim krizinin önüne geçilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.