Wilfried Zaha kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Transfermarkt profili

Wilfried Zaha kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Transfermarkt profili
 DAMGA Editörü
Fenerbahçe'nin listesindeki Zaha günün en çok arananları arasında yer aldı. Peki, Wilfried Zaha kimdir? Kaç yaşında, nereli ve Transfermarkt profili haberimizde.

Trabzonspor'u yenerek şampiyonluk iddiasını sürdüren Fenerbahçe'de transfer çalışmaları da devam ediyor. Sarı lacivertliler kısa süre önce Ryan Kent'i listesine almış ve taraftarlarını heyecanlandırmıştı. Dün ise Kadıköy'de flaş bir gelişme yaşandı. Wilfried Zaha'nın menajeri İstanbul'da derbiyi izlemek için tribündeki yerini aldı. Bunun üzerine Fenerbahçeliler de "Wilfried Zaha Fenerbahçe'ye mi olacak? ve Wilfried Zaha kimdir?" sorularını sorarak yanıt arıyor. Detaylar haberimizde.

wilfried-zaha-2.webp


Havayı değiştirdi

Zirvede Galatasaray'ı takibini sürdüren Fenerbahçe dün akşam Trabzonspor karşısında aldığı galibiyetle iddiasını korumayı başardı. Batshuayi, Luan Peres ve Valencia ile sonuca giden sarı lacivertli ekip diğer yandan transfere de hız vermiş durumda. Geçtiğimiz günlerde Ryan Kent iddaisı gündeme gelmişti. Dün akşamki karşılaşmada da Zaha'nın menajeri tribünlerdeydi. Bu gelişme sonrasında milyonlarca kişi araştırmalarda bulunarak transferin durumunu öğrenmeye çalışıyor. Şampiyonluk tutkusunun yanı sıra yıldız ismin gündeme gelmesi bir anda bayram havasını ikiye katladı.

wilfried-zaha-3.webp

Wilfried Zaha Transfermarkt profili

Fenerbahçe'nin listesine aldığı Wilfried Zaha 27 milyon euro piyasa değerine sahiptir. Bugüne kadar Crystal Palace ve Manchester United formaları giymiştir. Bir sezon da Cardiff'te kiralık oynamıştır.


Wilfried Zaha Transfer Geçmişi

SezonTarihÖnceki KulüpSonraki KulüpPiyasa DeğeriBonservis
14/152 Şub 2015Man. UnitedCrystal Palace8.00 mil. €3.80 mil. €
14/151 Şub 2015Crystal PalaceMan. United8.00 mil. €Kiralıktan geri döndü
14/1528 Ağu 2014Man. UnitedCrystal Palace8.00 mil. €Kiralık
13/1431 May 2014Cariff CityMan. United8.00 mil. €Kiralıktan geri döndü
13/1431 Oca 2014Man. UnitedCardiff City9.00 mil. €Kiralık ücreti:
1.80 mil. €
12/13

31 May 2013

Crystal PalaceMan. United12.00 mil. €Kiralık geri döndü
12/13

26 Oca 2013

Man. UnitedCrystal Palace3.50 mil. €Kiralık
12/13

25 Oca 2013

Crystal PalaceMan. United3.50 mil. €11.75 mil. €
10/11

1 Tem 2010

Palace U18Crystal Palace--


Wilfried Zaha kimdir?

Tam adı Dazet Wilfried Armel Zaha olan Wilfried Zaha 10 Kasım 1992 tarihinde Fildişi Sahilleri'nin başkenti Abidjan'da doğdu. 30 yaşındadır.

Gerçek Ad/Tam AdDazet Wilfried Armel Zaha
Takma Ad/Ünlü Ad:Willy Zaha
Doğum Yeri:Abidjan, Fildişi Sahili
Doğum Tarihi/Doğum Günü:10 Kasım 1992
Yaş/Kaç yaşında:30 yaşında
Boy/Ne Kadar Uzun:Santimetre – 181 cm
Feet ve İnç – 5' 9"
Ağırlık:Kilogram Olarak – 66 Kg
Pound Olarak – 146 lbs
Göz rengi:Siyah
Saç rengi:Siyah
Ebeveyn adı:Baba –Armel Zaha
Anne –Tiende Zaha
Kardeşler:Serge Zaha ve Herve Zaha
Okul:Whitehorse Manor Okulu ve Selsdon Lisesi
Kolej:Bilinmeyen
Din:Hıristiyanlık
Milliyet:Fildişili
Burç:Akrep
Cinsiyet:Erkek
Medeni hal:Bir ilişkide
Kız arkadaşı:Paige Bannister
Eş Adı:Yok
Çocuk/Çocuk Adı:Leo Zaha
Meslek:Futbol oyuncusu


Dört yaşındayken tüm ailesi Londra'nın Croydon ilçesinde bulunan Thornton Heath'e taşındı. Ailesinin yerini değiştirdikten sonra, Thornton Heath'te bulunan Whitehorse Manor Junior School'a kaydoldu. Ardından Selsdon'da bulunan Seldon Lisesi'ne yazıldı. Wilfried, liseden sonra eğitimine devam edip etmediğini açıklamadı. Wilfried Zaha henüz evli değil. Ancak, uzun süredir güzel olan kız arkadaşı Paige Bannister ile ciddi bir ilişki içindedir. İki aşığın bir çocuğu, bir oğlu, yani; Leo Zaha. Paige ile evlenme planları henüz açıklanmadı. Çiftin yakın bir ilişkisi var ve çocuklarıyla hayatlarını birlikte mutlu şekilde sürdürüyorlar.

wilfried-zaha-4.webp

Zaha, Crystal Palace'ın Genç takımı için futbol oynamaya başladı ve akademilerinden Crystal Palace birinci takımına yükseldi. İlk maçına evinde Cardiff City karşısında 2-1 mağlubiyetle çıktı ve burada 10 dakika kala Stern John yerine oyuna girdi. Bu, Palace ile iki yıllık profesyonel bir sözleşme imzalamasını sağladı. Leicester City'e karşı ilk büyük golünü 3-2'lik bir galibiyetle attı. 2010 yılında çıktığı 44 maçta 1 gol 2 asistlik performans sergiledi. Crawley Town ile evinde oynadığı Lig Kupası maçında iki gol attı ve Futbol Ligi'nde Yılın Genç Oyuncusu seçildi. Crystal Palace formasıyla 3. sezonunda tüm müsabakalarda 18 gol kaydetti. Daha sonra 10 milyon dolarlık bir bonservis karşılığında Manchester United'a taşındı. Crystal Palace için 4-2 galibiyet aldı. Manchester United formasıyla ilk maçına 2013 FA Community Shield'de Wigan Athletic'e karşı çıktı ancak buradaki kariyeri çok uzun sürmeden Cardiff'e kiralandı. Palace'a döndüğünde ise performansı ile göz kamaştırdı. 2019-2020 sezonunda Crystal Palace formasıyla çıktığı 38 lig maçında forma giydi ve Chelsea'ye uzun mesafeli goller de dahil olmak üzere dört gol attığı hayal kırıklığı yaratan bir sezon geçirdi. Finalde elinden gelenin en iyisini yaptı ve eski takımı Manchester United'ı deplasmanda 3-1 yendikleri maçta bir gol attı. İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.