Trabzonspor'un izlediği Welington Damascena Santos kimdir?

Trabzonspor'un izlediği Welington Damascena Santos kimdir?
 DAMGA Editörü
Yeni sezonun transfer çalışmalarına devam eden Trabzonspor'da gözlem ekibi Güney Amerika'ya çıkarma yaptı. Bordo mavililerin listesinde Welington Damascena Santos da var. Peki, Trabzonspor'un istediği Welington Damascena Santos kimdir? İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in 27'inci haftasında yarın Adana Demirspor ile evinde karşılaşacak olan Trabzonspor, sahadan galip ayrılarak üst üste 4'üncü galibiyetini almak amacında. Kupada tur atlayan ve Hatayspor ile Pendikspor'u da gol yemeden geçen Fırtına'nın yeni hedefi Mavi Şimşekler. Teknik Direktör Abdullah Avcı da ekibiyle birlikte bu 90 dakika için elinden geleni yaparak oyuncuları tam anlamıyla hazırlamaya çalışıyor. Diğer yandan transfere de ağırlık verilmiş durumda. Birçok oyuncu için liste oluşturulup raporlar hazırlanıyor. Gündeme gelen isimlerden biri de Welington Damascena Santos oldu. Peki, Trabzonspor'un istediği Welington Damascena Santos kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Güney Amerika'ya gittiler

Şampiyonluk hedefinden uzun süre önce kopan Trabzonspor'da gözlem ekibinin iki önemli ismi Eren Mert ve Uğur Uzunali Güney Amerika'ya giderek burada futbolcu izlemeye başladı. İlk olarak Sport Recife - Fortalezza karşılaşmasını seyreden ikili, Fabio Matheus ve Pedro Lima hakkındaki raporlarını oluşturdu. Ayrıca 61Saat'ten Hasan Tüncel'in haberine göre Sao Paulo'dan da Welington Damascena Santos mercek altına alındı. Yeteneklerine güvenilen sambacı için Abdullah Avcı'ya detaylı bilgi verilmesi konusunda iletişim kuruldu.

Fenerbahçe de istemişti

Trabzonspor'un listesine giren yıldız adayı futbolcu için Fenerbahçe geçen sezon ve bu yılın başında girişimlerde bulunmuş ancak devamını getirmemişti. Fırtına ise ilerde para kazandırabilecek ve sportif açıdan da katkı sağlayabilecek isimler arasında gördüğü Welington için girişim yapmaya hazırlanıyor.

Sözleşmeyi reddetti, talipleri var

Gözlem ekibinin radarında olan ve kontratı sezon sonunda bitecek yıldızı kadrosuna katmak adına gözlemcilerden gelen raporu bekleyen Trabzonspor'un rakipleri de var. Özellikle Botafogo ve Internacional'in Welington'u çok daha cazip bir sözleşme ile transfer edebileceği yönünde iddialar Brezilya basınında yer aldı. Ayrıca kendi kulübünden gelen teklifi reddeden sol bek oyuncusu için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Hedefi Avrupa

Welington hakkında çıkan haberler arasında sözleşmeyi geri çevirme sebebinin Avrupa'ya gitme hedefi olduğundan bahsediliyor. Brezilya Milli Takımı kadrosuna çağırılmasına kesin gözle bakan sambacı, böylece çok daha değerleneceğini ve bunun da kotnratına yansıyacağını düşünerek Sao Paulo'nun önerisini reddetti.

Welington Damascena Santos kimdir?

Tam adı Welington Damascena Santos olan Welington, 19 Şubat 2001 tarihinde Sao Paulo'da doğdu. 23 yaşındadır. 1.75 metre boyundaki sol bek oyuncusu futbola şehrinin takımı Sao Paulo FC'de başlamıştır. Kariyerinde başka takım formasını giymemiştir. Kulübü adına 125 karşılaşmaya çıkıp 2 gol ve 10 asistlik katkı sağlamıştır. Brezilya'nın milli takımlarını alt yaş kategorilerinde 4 kez temsil etmiştir. Güncel piyasa değeri 4 milyon eurodur. Sözeşmesi bu sezon sona erecektir. Kariyerinde Brezilya Kupası ve Brezilya Süper Kupası vardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.