Trabzonspor'dan dev transfer operasyonu! Para dengesi sağlanacak, yıldızlar gelecek

Trabzonspor'dan dev transfer operasyonu! Para dengesi sağlanacak, yıldızlar gelecek
 DAMGA Editörü
Yeni sezona Slovenya'da hazırlanan Trabzonspor, yarın çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Bordo mavililerde yapılacak hamlelerle yeni transferlerin önü açılmaya çalışılıyor. Görüşmelere de hız verildi. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Slovenya'da yeni sezon hazırlıklarına devam eden Trabzonspor, yarın yeniden top başı yapacak. Futbolculara verilen izin bugün doluyor ve perşembeden itibaren yine tempo tutulacak. Oyuncularına nefes aldırmayan Nenad Bjelica yeniden sahneye çıkacak. Gözler diğer yandan da transfere çevrilmiş durumda. Hem maaş dengesi hem de yeni yıldızların katılması konusunda temaslar yoğunlaştı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

2023/07/05/marc-bartra-maxi-gomez.webp

Yüksek maaşlılar gidiyor

Ertuğrul Doğan'ın başkanlığa seçilmesinin ardından gidilen yapılanmada yüksek maaşlı oyuncularla yollar ayrılmaya başlandı. İlk olarak Marc Bartra'nın sözleşmesi feshedildi. Ardından sırada Maxi Gomez var. Talipleri bulunan Uruguaylının gidişi konusunda kolaylık sağlanacak. Diğer yandan Koita ve Djaniny'nin de takım bulmaması üzerine fesih görüşmeleri başlayacak. İki oyuncunun senelik toplam maliyeti ise 3.1 milyon euro.

2023/06/23/829x469-koita-kadro-disi-1687457705122.jpeg

Takıma dert oldu!

Kasımpaşa'dan ayrıldıktan sonra Trabzonspor'a serbest statüden transfer olan Fode Koita, performansının yanı sıra sakatlıkları ve yedek kulübesinde kaması nedeniyle gündemdeydi. Geride kalan sezonu da eski takımında geçirdi. Bir sezon daha kontratı bulunan 31 yaşındaki golcü futbolcunun yıllık maaşı ise 1.5 milyon euro civarında. Görüşmelerde de bu maaşın tamamını istiyor.

trabzonspor-djaniny-semedo-aa-1728593.jpg

Kulüp bulamadı

Geçen sezonu Sharjah FC'de tamamlayan ve 3 kupa kazanan Djaniny, Arap takımlarından beklediğini bulamadı. Maaşı nedeniyle gönderilmek istenen Afrikalı futbolcu 1.6 milyon euro garanti ücret kazanıyor. Bu sebeple de talibi çıkarsa veya herhangi bir kulüple anlaşırsa kolaylık sağlanacak.

2023/07/04/nenad-bjelica-2.webp

Transfer istiyor

Dorukhan Toköz ve Montassir Lahtimi'nin gönderilmesi sonrasında kadrosunda boşluk oluşan Trabzonspor'da Nenad Bjelica, daha önce istediği transferlere yenilerini ekledi. Özellikle Dorukhan'ın birçok mevkiyi yedekleyebilmesi nedeniyle ön planda olması nedeniyle yerinin doldurulması konusunda talepte bulunan Hırvat çalıştırıcı, diğer yandan orta sahaya oyun yönlendiren bir yıldız ile ileriye uzun boylu bir forvet istedi.

2023/06/24/bruno-petkovic-dinamo-zagreb.webp

Forvete Petkovic

Nenad Bjelica'nın geldiği günden bu yana istediği isimlerin başında gelen Bruno Petkovic için görüşmeler sürüyor. Milli takımda gösterdiği performansla da öne çıkan ve Zagreb'in de en önemli oyuncularından biri olan 28 yaşındaki yıldız ismi kadrosuna katmayı hedefleyen yönetim, temaslarına hız vermiş durumda. Ancak Maksimir'den gelişi çok da kolay gözükmüyor. Zagreb ekibi Şampiyonlar Ligi maçlarını oynadıktan sonra karar vereceğini Trabzonsporlu yöneticilere iletti.

djaniny-al-sharjah.webp

Tasarruf dönemi başlıyor

Trabzonspor bu yaz döneminde eğer istediği futbolcuları gönderirse önemli bir maaş ve imza parasından da kurtulmuş olacak. Djaniny, Koita ve Maxi Gomez'in toplam maaşının 5 milyon euro civarındaki maliyeti nedeniyle rahatlık sağlanmış olacak. Ayrıca Bardhi'ye de tekliflerin kabulü halinde 1.3 milyon euro kazanan Kuzey Makedonyalı yıldızın da kontratından çıkılacak.

neenad.webp

İlk günden itibaren Orsic

Trabzonspor Teknik Direktörü Bjelica, Hırvat basınından Vecernji List'e konuştu. 51 yaşındaki çalıştırıcı, transfer çalışmalarından takımın içinde bulunduğu konuma kadar birçok konuda bilgi verdi. Hırvat hoca, Orsic'i ilk günden itibaren istediğini ifade ederek, "Neredeyse ilk günden itibaren Mislav ile iletişime geçtim. Müzakereler 1.5 ay sürdü. Mislav, Türkiye'nin en büyük dört kulübünden birine katıldığını biliyor. Mali imkanlar F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın harcadığı rakamlara oranla göre daha tutarlı. Bu yüzden her maçta her şeyini verecek tanıdığım oyuncuların kendini kanıtlamış olanlarını seçiyorum" dedi.

trabzonspor-nenad-bjelica-aa-2032841.jpg

Bartra kötü değildi

Nenad Bjelica, Bartra'nın takımdan ayrılışının da ekonomik nedenlerden ötürü olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "Kötü bir oyuncu olduğu için ayrılmadı. Geçen sene çok iyi oynadı ve çok şey verdi. Ama maliyetleri düzenleme sürecindeyiz ve Bartra'nın sözleşmesi kulüp bütçesi üzerinde büyük yük oluşturuyordu. Benkovic bizim takviyemiz ve önemli bir oyuncu olacağına inanıyorum. Onu Dinamo'dan tanıyorum. Kariyeri boyunca çok sakatlık geçirdi ama ciddi bir seviye gördü. Hırvatistan'dan çok isim yazılıyor biliyorum ama bazıları imkansız. Ama umarım bir Hırvat daha gelir. 2 veya 3 pozisyona daha ihtiyacımız var."

Oğlunun görevini anlattı

Teknik ekipte bulunan oğlu Luka'nın görevi hakkında konuşan Bjelica, "Psikolojik seanslar hakkında gerçekten hiçbir fikrim yok. Ancak, bugün kulüpler zihinsel antrenörlere önem veriyor. Çünkü futbol önce kafayla oynanır. İnsanları çok iyi okur, birisiyle ne zaman ve nasıl konuşması gerektiğini hemen kaydeder. Zihinsel antrenörlerin rolleri futbolda giderek daha önemli hale gelecek. Bunun için eğitildi ama bize sahada da yardımcı oluyor" dedi.

Para başarı demek değil

Bjelica, Trabzonspor'un maaş bütçesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Bir yıl önce oyuncu maaşlarına 28 milyon euro bütçe ayırarak şampiyon oldu. Geçen yaz çok fazla yatırım yapıldı. Bu bütçe 42 milyona ulaştı ve hayal kırıklığı oluşturan bir altıncılık geldi. Para başarının garantisi değildir. Bütçe 30 milyon euro civarında olmalı ve bununla birinciliğe ulaşabilirsiniz. Rekabetçi olacağımıza inanıyorum çünkü en büyük takımlar bizden en az sekiz maç fazla oynayacak."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.