Trabzonspor'da milyonlarca euro karşılıksız kaldı! Ayrılıklar yakın

Trabzonspor'da milyonlarca euro karşılıksız kaldı! Ayrılıklar yakın
 DAMGA Editörü
Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak zirvenin uzağında kalan Trabzonspor'da bazı oyuncular için ödenen bonservisler ve maaşların karşılığı performans anlamında karşılıksız kaldı.

2021-2022 sezonunda yaşadığı şampiyonluğa çok fazla ara vermek istemeyen Trabzonspor, Ertuğrul Doğan dönemindeki ilk transfer döneminde 16 futbolcuyu kadrosuna katmıştı. Bordo mavililer ilk yarının bitmesine kısa bir süre kala zirvenin çok uzağında kaldı. Bu konuda bazı oyunculardan beklenen performansın elde edilememesi etkin rol oynadı. Büyük beklentilerle kadroya katılan futbolcular arasında süre almayanlar da var.

Benkovic kesik yedi

Dinamo Zagreb sonrasında transfer olduğu İngiltere'nin ardından gittiği takımlarda yüksek maç sayısına ulaşamayan Filip Benkovic, Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda Udinese'den kiralanmıştı. 1.1 milyon euro maaş ve 500 bin euro da kiralama ücreti için imza atıldı. İlk haftalarda şans bulsa da Hırvat futbolcu Denswil ve Baniya tandeminin kurulması sonrası yedek kulübesinde kaldı. Devre arasında gönderilmesi muhtemel isimler arasında bulunuyor.

Joaquin Fernandez iyileşemedi!

Sezon başı kampında oynanan maçta direğe çarptığı için sakatlanan Joaquin Fernandez için tahmini dönüş sürecinin ekimde tamamlanması bekleniyordu. Ancak aralık ayı gelmesine rağmen halen sahaya çıkamadı. Son antrenmana da gerilme nedeniyle katılamadı. İspanyol stopere bu yıl için 1.3 milyon euro ödeme yapacak Fırtına'nın gelecek sezonki maddi yükü ise 1.4 milyon euro.

Kourbelis de tutunamadı

Trabzonspor'un bu sezonki ilk transferi olan Dimitrios Kourbelis, Anastasios Bakasetas'ın yakın arkadaşı. Birlikte uzun süre futbol oynadılar. Ayrıca takımdan ayrılan Manolis Siopis için de aynı durum geçerli. Yunan pasaportlu oyunculara bir yenisini ekleyen Karadeniz ekibinde uyum sorunu yaşanmaması adına böyle bir karar alındı. Pana'nın 6.5 yıldır kadrosunda bulunan ve kaptanlığını yapan Kourbelis'e imza attırıldı. Yıllara göre maaşı 950 bin euro ve 1 milyon euro olarak belirlendi. 1 yıl da opsiyonu var. Ancak sahada kaldığı süre 255 dakika oldu. Yüksek yıllık ücreti nedeniyle şu ana kadar isteyeni de yok. Devre arası gündeme gelecek ayrılıklardan biri de kendisi olabilir.

Umut Güneş var mı yok mu belli değil!

Alanyaspor'daki performansıyla dahi ön plana çok fazla çıkmayan Umut Güneş'i 2.3 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığını açıklayan Trabzonspor'da gurbetçi futbolcu geldiği günden bu yana bir dakika dahi şans bulamadı. Hatta bu hafta Mendy'nin cezaı nedeniyle oynaması gündeme geldi ancak Berat'ı bu bölgeye çekmesi beklenen Avcı'nın, oyuncusunu yine yanında oturtması bekleniyor. Ancak Abdülkadir Ömür ve Bakasetas ikilisinin sık sık eleştirmesi belki kararında etkili olabilir ve Umut şans bulabilir.

Fountas istenen seviyede değil

DC United ile kontratı feshedilen Taxiarchis Fountas'ı da kadrosuna katan Trabzonspor'da Yunan futbolcu çıktığı 8 maçta 1 asist yapabildi ve 238 dakika sahada kaldı. Yıllık ücreti ise 750 bin euro üzerinden toplamda 2.25 milyon euro olarak belirlendi. Şampiyonluk sezonunda yedek kulübesinden de büyük katkı alan Fırtına, bu alanda da geride kalmış oldu.

Teklic kayboldu

Varazdin'den 1.2 milyon euro karşılığında transfer edilen Tonio Teklic de Nenad Bjelica'nın gidişi sonrası adeta kayboldu. Genç futbolcu, eski hocasının ipini çeken ve görevden ayrıldığı karşılaşma olan Adana Demirspor maçında aldığı 18 dakikanın ardından Abdullah Avcı döneminde forma şansı bulamadı. Kendisine ise 3 yıl üzerinden her sezon olmak üzere 600, 700 ve 800 bin euro ödenecek.

Orsic bekleniyor

Sezon başı kampının en acı olayı kesinlikle Orsic'in sakatlanmasıydı. Büyük umutlarla transfer edilen Hırvat futbolcu, Hakan Yeşil ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı ve o günden bu yana sahalardan uzak. Hırvatistan'a giden deneyimli yıldız önceki gün Trabzon'a geldi ve bir süre burada kaldıktan sonra ülkesien dönecek. Devre arası kampı için takıma katılarak artık sahaya çıkabilmek için mücadele verecek. Taraftarlar da kendisinden oldukça umutlu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.