Trabzonspor'da Marc Bartra gönderiliyor! İşte yeni takımı...

Trabzonspor'da Marc Bartra gönderiliyor! İşte yeni takımı...
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi kadrosu kuran Trabzonspor'daki en önemli parçalardan biri olması beklenen ancak beklentileri karşılayamayan Marc Bartra ile yollar ayrılmak üzere. İspanyol stoper, kendisine talip kulüple görüşmelerine devam ediyor.

Abdullah Avcı ile şampiyonluğa ulaştıktan sonra Avrupa kupalarında mücadele edecek ve Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak fırsatı eline geçiren Trabzonspor, önemli oyuncularla kadrosunu güçlendirmişti. O isimler arasında İspanyol stoper Marc Bartra da bulunuyordu. Deneyimli futbolcunun topla ilişkisi ve geriden oyun kurma becerisi üzerinde olumlu düşünceleri bulunan Avcı, transfere onay verdi ve imzalar attı.

98238492834782394298.webp

Kulübüne 1 milyon 250 bin euro ödendi

Trabzonspor geçen sezon renklerine bağladığı Marc Bartra'nın kulübü Betis'e 1 milyon 250 bin euro ödeyeceğini duyurdu. KAP'a yapılan açıklamada; "Profesyonel futbolcu Marc Bartra Aregall'ın Kulübümüze transferi konusunda, Real Betis Kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Real Betis Kulübüne sözleşme fesih bedeli olarak, 1.250.000.-EUR, 2 yıla yayılmış 2 taksit halinde ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

bartra-3.webp

Maaşı ile zirveye oturmuştu

Marc Bartra için kulübü ile 1 milyon 250 bin euro karşılığında anlaşan Trabzonspor, 32 yaşındaki futbolcuya ise primlerle 2.2 milyon euro ödeneceğini duyrudu. KAP'a yapılan açıklamada; "Profesyonel futbolcu Marc Bartra Aregall ile 3 (Üç) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; her bir sezon için garanti ücret olarak 1.500.000.-EUR ödenecektir. Ayrıca her bir sezon için şarta bağlı bonus olarak, toplamda en fazla 700.000.-EUR prim ödemesi yapılacaktır. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır." denildi.

trabzonspor-marc-bartra-1918339.jpg

Avrupa'da hüsran yaşandı

Yenilenen kadro ile Avrupa'da başarılı olmak isteyen Trabzonspor büyük hüsran yaşadı. Kopenhag'e Şampiyonlar Ligi ön elemesinde elenen Fırtına, Avrupa Ligi'nde Ferencvaros, Monaco ve Kızılyıldız'ın da bulunduğu grupta 3. olabildi. Konferans Ligi'nde ise Basel'i geçemedi ve 3'üncü turnuvadan da elenmiş oldu.

marc-bartra-d97f-cover.jpg

Ligde erken havlu attı

Abdullah Avcı ile ikinci şampiyonluğu hedeflerken alınan kötü sonuçların ardından hedeften kopuldu. Bir sezon önce yaşanan coşkulu hava yerini sessizliğe bırakmıştı. Deneyimli oyunculara rağmen elde edilemeyen skorlar nedeniyle yarışa erken havlu atıldı.

resim12-70.webp

Ligde erken havlu attı

Geçen sezon Trabzonspor formasıyla 40 maça çıkan Marc Bartra, 4 gol ve 1 asistlik performans sağladı. 3129 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, 5 sarı kart ve 1 kırmızı kart gördü. Zaman zaman çeşitli nedenlerle sağ bekte de forma giydi.

marc-bartra-minik-taraftar-cinar-ayik-ile-bulustu.webp

Ayrılık vakti geldi

Ertuğrul Doğan'ın başkanlık koltuğuna oturduğu Trabzonspor'da maaş seviyesi 40 milyon eurolardan 25 milyon euro bandına düşürülmek isteniyor. Bu nedenle de yüksek ücret alan futbolcularla yollar ayrılacak. Marc Bartra da onlar arasında bulunuyor. İspanya'da daha önce Barcelona ve Betis formaları giyen yıldız futbolcuya yine ülkesinden talip çıktı.

marc-bartra-maxi-gomez.webp

Eski takımı talip oldu

Trabzonspor ile yola devam etmemesi kesin gözüken Marc Bartra'ya SPORT'un haberine göre Real Betis talip oldu. Eski kulübüne oynamaya sıcak bakan İspanyol savunmacının alacaklarını bırakarak gitmesi bekleniyor. Yeşil beyazlılar bu transfer için bonservis ödemeyecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.