Trabzonspor onu istiyor! Bartosz Slisz kimdir?

Trabzonspor onu istiyor! Bartosz Slisz kimdir?
 DAMGA Editörü
Transfer döneminin başlamasına kısa bir süre kala harekete geçen Trabzonspor, Bartosz Slisz'i listesine aldı. Peki, Bartosz Slisz kimdir? İşte detaylar...

İkinci Abdullah Avcı dönemine 4 maçta 10 puanla başlayan Trabzonspor'da yüzler gülüyor. Bordo mavililer milli ara sonrasında da Sivasspor'u yenip çıkışını sürdürmek ve zirvedeki olası bir kayıpla farkı kapatmak amacında. Diğer yandan transfer çalışmaları da sürüyor. Listeye birçok isim dahil edilirken gündeme gelen son futbolcu Legia forması giyen Bartosz Slisz oldu. Kendisi hakkında çok sayıda taraftar da araştırmada bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Bartosz Slisz kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Sıkı takip var

Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in haberine göre kontenjan boşaltması halinde ekonomik koşulları da makul olmak şartıyla transfer sayısını serbest bırakan Trabzonspor'da dört koldan izleme yapılıyor. İzleme ekibi Avrupa'nın çeşitli ülkelerine dağıldı ve buralarda oynanan milli maçları seyrediyor. Son olarak scout şefi Eren Mert, Polonya'da Çekya maçı için tribündeydi ve Slisz'i yakından takip etti. 90 dakika sahada kalan Slisz, 71 kez topla buluştu. Yüzde 77 pas isabeti sağladı, girdiği 9 ikili mücadelenin 5'ini kazandı ve 4 hava topundan 3'ünde de başarılı oldu. Legia Varşova ile sözleşmesi yıl sonunda bitiyor.

Polonya medyası: Legia onun için korkuyor

Trabzonspor'un listesinde bulunan Bartosz Slisz için yakın zamanda Polonya medyası da önemli ifadeler kullandı. Genç orta sahanın yakın zamanda bedelsiz gidebileceği ve para kazanılması isteniyorsa kısa sürede kontratının yenilenmesi gerektiği söylenerek, kulübün bedelsiz gitmesinden korktuğu yazıldı. Slisz aynı zamanda Polonya ligi tarihindeki en pahalı iç transferlerden biri olarak en üst sıralarda yer alıyor.

Bartosz Slisz kimdir?

Abdullah Avcı'nın istediği isimlerden biri olarak ön plana çıkan Bartosz Slsiz, 29 Mart 1999 tarihinde Polonya'nın Rybnik kentinde doğdu. 24 yaşında. 1.79 metre boyundaki orta saha oyuncusu kairyerine RKP Rybnik'te başladı ve sonrasında Energetyk ROW Rybnik'e geçiş yaptı. 2015 ile 2017 yılları arasında SATIR Rbynik forması giydi. 2017'den 2020'ye kadar da Zaglebie Lubin'de oynadı. 3 yıldır da ülkenin en önemli takımlarından biri olan Legia'da top koşturuyor. Bu sezon çıktığı 26 maçta 1 gol atıp 3 de asist yaptı ve 2080 dakika sahada kaldı. İlk kez 5 Eylül 2001'de terlettiği Polonya Milli Takımı forması ile 4 defa sahaya çıktı. Güncel piyasa değeri ise 5.5 milyon euro.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.