Taraftar isyanda! Konya galibiyeti kesmedi, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında kontak kapandı

Taraftar isyanda! Konya galibiyeti kesmedi, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında kontak kapandı
 DAMGA Editörü
Abdullah Avcı'nın gelişi ile 5 maçlık yenilmeme serisi yakalayan Trabzonspor, Feenrbahçe maçı adeta çöküşe geçti. Bordo mavililer kazandığı Konyaspor karşılaşmasında dahi beğenilmezken Sivasspor ve Kayserispor kaşrısındaki futbol taraftarı öfkelendirdi.

Sezona Nenad Bjelica ile başlayan ancak Adana Demirspor yenilgisi sonrasında yollarını ayıran Trabzınspor, Alanyaspor maçından itibaren Abdullah Avcı'yı yeniden göreve getirdi. Deneyimli teknik direktör 6 ay sonra yeniden kapısından içeri girdiği bordo mavililerde yeni şampiyonluklar kazanmak, kupalar kaldırmak ve iyi bir futbol izlettirmek istedikelrini söyleyereek mesaiye başladı. Ancak gelinen süreçte bir önceki meslektaşının 1 puan gerisinde kaldı. Özellikle son 2 haftada oynanan oyun tribünleri oldukça kızdırdı.

Galibiyetle başladı

Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçta Alanyaspor'u 1-0 yenen Trabzınspor, 3 puanlı bir başlangıç yaptı. Aiti'nin kendi kalesine attığı gol, bordo mavililere zaferi getirdi. Karagümrük ile 0-0 berabere kalınan maç yol kazası olarak değerlendirildi. Fenerbahçe deplasmanındaki futbolla birlikte 26 yıl sonra elde edilen lig galibiyeti tarihi bir sonuç alınmasını sağladı. İlerleyen haftalara umutla bakmaya başlayan taraftarlar büyük şok yaşadı.

Konya'yı yendi ama...

Her ne kadar içerde oynadığı bir sonraki maça Konyaspor'u yense de Trabzonspor'un oynadığı oyun tribünlerden destek görmedi, beğenilmedi. Deneyimli teknik direktör de bu doğrultuda açıklamalarda bulunarak daha iyi olmaları gerektiğinin altını çizmişti. Araya giren milli takım mesaisi sonrası ise çöküş başladı.

Sivas 3'ledi

Tarihin belki de en kötü Sivasspor'u ile karşılaşan Trabzonspor, deplasmanda rakibinden tam 3 gol yedi. Daha da fazlasını yiyebilirdi. 2-0 geriden gelse de Abdullah Avcı ve öğrencileri aylardır iç sahada kazanamayan rakibini yenemedi. Dahası, maaş yükü ve ödediği bonservisler ele alındığında iki ekip arasında büyük uçurum var. Ancak sahadaki oyun ve skor tam tersini gösteriyordu.

Kayserispor deplasmanda kazandı

Dün akşam oynanan Kayserispor maçında elde edilen yenilgi ise herkesi çileden çıkardı. Takımın organizasyondan yoksun ve eksik bir planla sahada yer almasının yanı sıra özellikle orta saha kontrolünü rakibine vermesi ve ilk yarıyı isabetli şut atmadan bitirmesi gibi pek çok parametre sonucunda sahadan yenilgi ile ayrılan Trabzonspor, eleştirilerin odağı haline geldi.

Transferi işaret etti

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, oyuncu kalitesini yukarı çekmeleri gerektiğini söyleyerek transferlerle bunu gerçekleştirmeye çalışacaklarını dile getirdi. Avcı; "Bugün bireysel performansların en sıkıntılı olduğu gündü. Vişça, Onuachu, Trezeguet, Abdülkadir, Pepe ve Bakasetas’a baktığınızda skor katkısı yapabilme durumları en yüksek olan oyuncular ancak performans düşüklüğü gördük. Kazanırken de kaybederken de çalışmak ve tekrar yapmakla ilgili ifadelerimi söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Bunu ne kadar geliştireceğimize önümüzdeki günlerde bakacağız. Biz geleli 6 maç oldu, daha önce 8 maç oynanmıştı. 8 maçın 4’ü galibiyet 4’ü de mağlubiyetle sonuçlandı. Kazanıyoruz veya kaybetmiyoruz durumuna dönüşmüştük ama bugüne baktığınızda oyun da performans da çok kötü. Şu oyuncu iyi oynadı bugün diyemeyiz. Mevcut kadro kalitesini hangi seviyelere çekebileceksek çekeceğiz. Devre arası ve sezon sonu da bunu daha iyi göreceğiz” dedi.

Bjelica'nın gerisinde kaldı

Trabzonspor'u uzun süre sonra şampiyon yaparak tarihe geçen ve toplamda 3 kupa kazanan Abdullah Avcı, yeniden döndüğü kulübede çıktığı 5 karşılaşmada 8 puan topladı ve Nenad Bjelica'nın geride kaldı. Hırvat teknik adam aynı süreçte 9 puan toplamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.