Serhat Akın kimdir, aslen nereli? Eski Fenerbahçe futbolcusu Serhat Akın kaç yaşında, evli mi?

Serhat Akın kimdir, aslen nereli? Eski Fenerbahçe futbolcusu Serhat Akın kaç yaşında, evli mi?
Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın önceki gün Beykoz'da silahlı saldırıya uğradı. Gelişme sonrası Serhat Akın'ın hayatı sorgulanmaya başlandı. Peki Serhat Akın kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Serhat Akın'ın silahlı saldırıya uğramasının ardından hayatı ve kariyeri araştırılıyor. Akın'ın uğradığı saldırı sonrası ünlü futbolcuyu kimin vurduğu ve sağlık durumunun nasıl olduğu merak edilirken, biyografisi de araştırılmaya başlandı. Fenerbahçeli eski takım arkadaşı Tuncay Şanlı da Serhat Akın'ı ziyaret etmişti. Peki Serhat Akın kimdir, aslen nereli?

SERHAT AKIN KİMDİR?

Akın, Erzincan kökenli eski millî futbolcu olarak bilinmektedir. Serhat Akın, evli ve iki çocuk babasıdır. Tam adı Niyazi Serhat Akın olan Akın, 5 Haziran 1981 tarihinde dünyaya gelmiştir.

1991 senesinde futbola başlayan isim, Almanya'da 10 yaşındayken Karlsruher SC takımın altyapısına girerek başlamıştır. 2000 yılına dek burada oynayan isim, 2000 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Burada ise Türkiye millî takımına kadar yükselmeyi başarmıştır.

Fenerbahçe'nin sonrasında RSC Anderlecht'e transfer olan isim, 2006-2007 sezonunda Almanya'nın 1. FC Köln takımına kiralık olarak transfer olmuştur.

Yine diğer sezon ise RSC Anderlecht'e geri dönüş yapmıştır. 2011-2012 sezonu için ise Turgutluspor'la anlaşma sağlamıştır.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ NASILDI?

Akın, 1999 senesinde 4 defa Türkiye U-17 formasını giymiştir. 2000 senesinden 2002 yılına dek toplamda 22 kez formasını giydiği millî takım'da 12 gol atmıştır.

2002-2006 seneleri arasında Türkiye A millî takım formasını toplamda 16 defa giymiştir. Oynadığı maçlarda 3 kez rakip fileleri havalandırma şansı bulmuştur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.