Rakibi Nordsjaelland'ın 8 katı bonservis harcayan Fenerbahçe tarihi hezimet yaşadı!

Rakibi Nordsjaelland'ın 8 katı bonservis harcayan Fenerbahçe tarihi hezimet yaşadı!
UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 5'inci haftasında Nordsjaelland'a konuk olan Fenerbahçe, sahadan 6-1'lik hezimetle sahadan ayrıldı. İki ekip arasında sezon başında ödenen bonservis farkı ise dudak uçuklattı.

19'da 19 yaparak başladığı sezonda Trabzonspor yenilgisi ile ilk mağlubiyetini alan Fenerbahçe, Ludogorets ve Adana Demirspor karşılaşmalarında da puan kaybetmişti. Karagümrük'ü yense de sarı lacivertliler oyun anlamında beğeni kazanmamıştı. Tartışmalı pozisyonların da yaşandığı mücadeleden sonra belki iç sahada puan kaybı yine gündeme gelebilirdi. Gece sona eren UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 5'inci haftasındaki Nordsjaelland karşılaşması ise tarihi bir skora sahne oldu. İsmail Kartal ve ekibi 6-1'lik yenilgi ile büyük şok yaşadı.

Batshuayi yetmedi

Fenerbahçe rakibi karşısında Lucas Hey ve Daniel Svensson'un golleri ile 2-0 öne geçti. Michy Batshuayi takımı adına farkı 1'e indirdi ancak devamı gelmedi. İkinci yarıda oyuna giren Benjamin Nygren'in hat-trick yaptığı karşılaşmada Christian Rasmussen de fileleri havalandıran bir başka isimdi. Maç 6-1 sona erdi.

Batshuayi yetmedi

Fenerbahçe rakibi karşısında Lucas Hey ve Daniel Svensson'un golleri ile 2-0 öne geçti. Michy Batshuayi takımı adına farkı 1'e indirdi ancak devamı gelmedi. İkinci yarıda oyuna giren Benjamin Nygren'in hat-trick yaptığı karşılaşmada Christian Rasmussen de fileleri havalandıran bir başka isimdi. Maç 6-1 sona erdi.

'Utanç dolu bir akşam!'

Maçın ardından mücadeleyi değerlendiren Dusan Tadic, “Bizler açısından utanç dolu bir akşamdı. Gerçekten çok üzüntülüyüz. Böyle bir netice almak mümkün olmamalı Fenerbahçe için. Bu kadar farklı şekilde mağlup olmak mümkün olmamalıydı. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Buraya gelen taraftarlarımızdan da özür diliyoruz. Çünkü onlar böyle bir neticeyi hak etmediler. Bugün saha içerisinde yeterince agresif olamadığımızı düşünüyorum. Defansif anlamda da yapmamız gereken şeyleri tam anlamıyla yapamadık. Rakibe çok fazla izin verdik, topla oynamalarına izin verdik. Planımız bu değildi. Planımız agresif olmaktı. İkili mücadelelerde daha sert olmaktı. Ama bugün maalesef planımızın aksine işler yaptık. Bugün tamamen tersini yaptık. Zaten zihnen ve duruş olarak istediğiniz oyunu ortaya koyamazsanız maalesef böyle bir netice çıkar. Dediğim gibi taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Pazartesi günü oynayacağımız maça odaklanacağız. O maçtan 3 puan almak için her şeyi yapacağız.” diye konuştu.

Kartal özür diledi

Tarihi yenilgi hakkında konuşan İsmail Kartal ise "Çok fazla konuşacak bir şey yok. Bu akşam gerçekten Fenerbahçe Futbol Takımına, bizlere yakışmayan bir mağlubiyet aldık. Bu mağlubiyetten dolayı çok üzgünüz. Büyük Fenerbahçe taraftarından ve camiamızdan özür diliyoruz. Biz bu akşamdaki maçtan sonra önce pazartesi oynayacağımız Sivasspor maçı ardından daha sonra oynayacağımız maçlara en iyi şekilde konsantre olacağız. Taraftarlarımız merak etmesinler. Spartak Trnava maçında İstanbul’da gereğini yapıp bu gruptan çıkacağız. Bize yakışmayan bir mağlubiyet elde etik. Çok üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. İstanbul’daki Spartak Trnava maçında Fenerbahçe Futbol Takımı kendisine yakışanı yapacaktır ve bu grupta çıkacağız. Çok fazla konuşacak bir şey yok. Bu akşam istediklerimizi yapamadık, sonuçta mağlup olduk. Bize yakışmadı. Bütün taraftarlarımızdan ve camiamızdan özür dileriz." ifadelerini kullandı.

3'üncü sıraya geriledi

Liderlikle geldiği Danimarka'da 6-1'lik yenilgi yaşadığı gecenin ardından Fenerbahçe'nin sıralaması da değişti. Kanarya Ludogorets sonrasında çıktığı bir deplasmanda daha yenilirken üçüncü sıraya indi. Eğer berabere kalırsa puanını 10'a yükseltecek ve elenecek. Yenmesi halinde ise diğer karşılaşmadan çıkacak sonuç konumunu değiştirmeyecek.

Bonservis farkı çok fazla

Danimarka ekibinin 6 gol attığı gecenin ardından iki takım arasında sezon başında ödenen bonservis farkı dikkat çekiyor. Birçok yıldızı kadrosun katan Fenerbahçe serbest statüden imza attırdığı yıldızlar haricinde toplamda 56 milyon euro bonservis ödemesi yaparken Nordsjaelland ise 7 milyon euro bandında bir harcama gerçekleştirdi.

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.