Lionel Messi Malikanesi herkesi büyülüyor: 100 milyon dolar!

 DAMGA Editörü
Futbol hayatını MLS'te sürdüren Lionel Messi, Amerika'da fark yaratmayı sürdürüyor. Arjantinli yıldız için tasarlanan bir ev ise görenleri büyülüyor. Maliyeti dudak uçuklatacak seviyenin de üzerinde.

Dünyanın en önemli oyuncularından biri olarak futbol hayatını sürdüren Lionel Messi, bu sezon başında PSG'den ayrılarak David Beckham'ın ortaklarından biri olduğu Inter Miami ile sözleşme imzalamıştı. Süper tangocu ilk kez sırtına geçirdiği formayla birlikte herkesi büyülemeyi başardı. Transferi, gelişi, sahaya çıkışı ve oynadığı futbol her geçen gün daha da fazla gündeme oturan Arjantinli futbolcu 9 maçta 11 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Ancak sadece kariyeri değil özel hayatı da manşetlerde yerini alıyor. Onlardan biri de adına tasarlanmış ev. Aslında ev değil çok daha fazlası. Maliyeti de dudak uçuklatmanın çok daha ötesinde bir seviyede.

Maliyeti 80 ila 100 milyon dolar arasında

"Miami'deki Messi Malikanesi" adı verilen ve Veliz Arquitecto tarafından Instagram'da paylaşılan bir konsept ev, tümü bir adada yer alan üç katlı modern lüks, birden fazla balkon ve birkaç havuz sunuyor. Ayrıca futbol sahası da yine bu evde mevcut. Mimarı Jorge Luis Veliz Quintana, FOX Business'a yaptığı açıklamada, tahmini maliyetinin 80 milyon ila 100 milyon dolar arasında olacağını söyledi.

messi-concept-home-3.webp

Olağan üstü hizmetler var

Veliz, "Bu rakam, konağa kendine özgü karakterini verecek olan üst düzey malzemelerin titiz seçimini, en son teknolojiyi ve zarif mimari detayları kapsıyor. Ayrıca, bu kadar gelişmiş bir altyapının inşa edilmesiyle ilgili maliyetlerin yanı sıra, bu elit konutu karakterize edecek olağan üstü hizmet ve olanakları da kapsıyor." dedi.

messi-concept-home-1.webp

Veliz Arquitecto'nun sosyal medya paylaşımlarına göre, "M" şeklindeki konsept malikanenin iç kısmında devasa bir garajın yanı sıra oyun odaları ve ev sineması da bulunuyor . Bir odanın zemininde Messi'nin ismi yer alıyor. Ünkü mimar, mimari konsept için ilham kaynağının Messi'nin "ikonik figürü ve seçkin kariyeri" ile "deniz ortamıyla içsel bağlantısı" olduğunu söyledi. Projeyle her ikisinin de özelliklerini tasarımına dahil etmek istedi. Konsepti eve dönüştürmek için SketchUp ve Lumion gibi yazılımları kullandı. Kkaydırağın devasa bir sonsuzluk havuzuna açıldığı ve bol miktarda ateş çukurunun bulunduğu pek çok olanak var. Helikopterler ve tekneler de buraya iniş yapıp yanaşabiliyor.

messi-concept-home-7.webp

Veliz Arquitecto'nun paylaştığı fotoğraflarda "Miami'deki Messi Malikanesi"nde bir futbol sahasının bile bulunduğu görülüyor.

messi-concept-home-9.webp

Temmuz ayında Fort Lauderdale Belediye Başkanı Dean Trantalis, FOX Business'a Messi'nin bölgeye gelişinin zaten ekonomi üzerinde olumlu bir etki sağlamaya başladığını söyledi .

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.