Kristoffer Velde kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri

Kristoffer Velde kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri
Transfer çalışmalarına başlayan Beşiktaş, ocak ayı dönemini iyi geçirmek üzere kolları sıvadı. Listedeki isimlerden biri de Kristoffer Velde. Peki, Kristoffer Velde kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Kadro dışı bıraktığı oyuncularının ardından transferde ne yapacağı merak edilen Beşiktaş'ta çalışmalar başladı. Başkan Hasan Arat liderliğinde yürütülen operasyonda gözler alınacak isimlere çevrildi. Gündemde birçok yıldız bulunurken özellikle İngiltere ve Fransa'daki temaslardan olumlu sonuçlar alınması bekleniyor. Diğer yandan takımın eksik parçalarının tamamlanması hususunda da titiz bir operasyon yürütülüyor. Gündeme gelen son futbolcu ise Kristoffer Velde oldu. Kendisi hakkında da çok sayıda sorgulama gerçekleştirilerek bilgi sahibi olunmak isteniyor. Peki, Kristoffer Velde kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer almaktadır.

Hücuma takviye kararı alındı!

Rachid Ghezzal, Vincent Aboubakar, Eric Bailly, Valentin Rosier ve Jean Onana'nın ardından kadrosuna yeni isimler eklemek isteyen Beşiktaş, önceliği hücuma verdi. Rebic'in maliyeti nedeniyle nispeten daha makul bir bedelle takviye yapma kararı aldı. Bu kapsamda listeye de Kristoffer eklendi. En yakın sürede resmi girişimlerin yapılması bekleniyor.

kristoffer-velde.jpg

Kristoffer Velde kimdir?

Beşiktaş'ın listesinde bulunan Kristoffer Velde, 9 Eylül 1999 tarihinde Norveç'in Rogaland ilinde yer alan bir komünü olan Haugesund'da doğdu. 24 yaşındadır. Futbola Kopervik IL'de başladı. SK Vard Haugesund ve FK Haugesund'da oynadı. Ardından profesyonelliğe imza attı. Bir sene Nest-Sotra IL'de kiralanan Velde, 2022'nin ocak ayından itibaren 1.1 milyon euroya transfer olduğu Lech Poznan formasını terletiyor. Bu sezon çıktığı 23 maçta 10 gol atıp 4 de asist yaptı. Ülkesinin formasını ise 1 defa terletti. Kulübü ile 2025 yılına kadar kontratı bulunuyor. 1.78 metre boyundaki kanat forvet sol kenarda olduğu gibi sağ tarafta da oynayabiliyor. Güncel piyasa değeri 5 milyon euro. Kariyerinde 1 Polonya ligi şampiyonluğu bulunuyor.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.