Kadıköy'de dev randevu: Fenerbahçe - Trabzonspor

Kadıköy'de dev randevu: Fenerbahçe - Trabzonspor
 DAMGA Editörü
Trendyol Süper Lig'in 11'inci haftasında bu akşam Fenerbahçe ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak. Dev maça dair tüm detaylar haberimizde.

Bu sezon çıktığı tüm maçları kazanan Fenerbahçe ile Kadıköy'de uzun süredir lig galibiyeti alamayan ve çıkış arayan Trabzonspor karşı karşıya geliyor. İki ezeli rakibin kıran kırana mücadelesine sahne olacak kritik 90 dakika Ülker Stadı'nda oynanacak. Saat 19.00'da başlayacak zorlu karşılaşmayı Bein Sports 1 ve TOD TV canlı yayınlayacak.

Bu sezon nasıllar?

İsmail Kartal'ı takımın başına getirip kadrosunu büyük ölçüde yenileyen ve birbirinden önemli yıldızlara imza attıran Fenerbahçe hem Türkiye'de hem de Avrupa'da çıktığı tüm maçları kazandı. Trabzonspor ise geçen sezonun ardından yine sil baştan bir yapı ile başladığı senede isteneni henüz veremedi. Kanarya son maçında Pendikspor'u 5-0 yenerken bordo mavililer ise İstanbul'da Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe Trabzonspor maçının muhtemel 11'leri

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında 6 futbolcusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Serdar Aziz, Fred Rodrigues, Joshua King ve Mert Hakan Yandaş önemli müsabakada yer almayacak.

Bordo-mavili takımda ise Orsic, Hüseyin Türkmen, Fernandez ve Trezeguet'in sakatlıkları bulunuyor. Ancak Mısırlı futbolcu İstanbul'a getirildi. Ayrıca fazla idmana katılmasa da sakatlığı geçen Bakasetas da kafilede yer aldı.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel, Samet, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Zajc, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko

Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet Can, Rayyan Baniya, Denswil, Eren, Berat, Mendy, Abdülkadir (Bakasetas), Visca (Pepe), Fountas (Trezeguet), Onuachu.

Fenerbahçe'de 1, Trabzonspor'da 3 formanın sahibi aranıyor

Dev mücadele öncesinde Fenerbahçe'de stoper tandeminde Samet'e kimin eşlik edeceği merakla bekleniyor. Son gün öncesinde Jayden Oosterwolde'nin adı ön plana çıkıyor. Hollandalı sol bek daha önce sol stoperde de forma giydiği için ilk 11'e daha yakın görünüyor.

Trabzonspor'da Onuachu'nun arkasında kimlerin oynayacağı kader belirleyici unsur olarak gözüküyor. Solda Trezeguet, 10 numarada ise Bakasetas, Abdullah Avcı'dan forma istedi. Pepe de artık tamamen atlattığı sakatlık ve form sorununun ardından sahada yer almak amacında. Son söz deneiymli çalıştırıcının.

Fenerbahçe Trabzonspor maçı öncesi bilinmesi gerekenler

Trabzonspor'u konuk ettiği son 26 Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (14G 12B), rakibine en son 1997/98 sezonunda 3-1 mağlup oldu.
Fenerbahçe ile oynadığı son dört Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor (2G 1B), daha önceki 23 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor (2G 10B 11M).
Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe (hükmen galibiyetler hariç), daha uzun bir galibiyet serisini en son Kasım 2015-Mart 2016 arasında yakaladı (8 maç).
Süper Lig'de oynadığı son iki maçta gol yemeyen Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Ahmet Suat Özyazıcı'dan (1981/82; 4 maç) bu yana bordo-mavili ekipteki görevine üst üste üç gole kapama yaparak başlayan ilk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor.
Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de en yüksek averaja sahip takım konumunda (+24). Lig tarihinde ilk 11 maç sonunda en yüksek averaja iki ekip Galatasaray (+25; 1998/99) ve Kocaelispor (+25; 1992/93).
Bu sezon Süper Lig'de önde kaptığı toplar sayesinde en fazla gol bulan takım Fenerbahçe (7). Trabzonspor ise birinci bölgede kaptırdığı toplar sonrası rakiplerine toplam 13 şut fırsatı verdi ve bunların sadece biri gol oldu.
Edin Dzeko, Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2007/08'den bu yana Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk 10 Süper Lig maçında en fazla gol atan oyuncu oldu (10).
Bu sezon Süper Lig'deki beşinci golünü Pendikspor filelerine gönderen İrfan Can Kahveci, kariyerinde en fazla gol attığı sezona ulaşmak için sahaya çıkıyor (5; 2014/15 ile birlikte).
Trabzonspor formasıyla çıktığı ilk üç Süper Lig maçında çektiği beş şutun üçünü gole çeviren Paul Onuachu, daha sonraki üç karşılaşmada rakip kaleye gönderdiği 10 şutta fileleri havalandıramadı.
Süper Lig tarihinde Fenerbahçe'yi Trabzonspor'un başında Abdullah Avcı'dan (2G 1B 1M) daha fazla mağlup eden sadece iki teknik direktör var: Ahmet Suat Özyazıcı (8) & Özkan Sümer (3).

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.