İstanbulspor Adana'da galibiyet peşinde

İstanbulspor Adana'da galibiyet peşinde
Trendyol Süper Lig'de 16'ıncı hafta erteleme maçları devam ediyor. Günün son maçı Adana'da oynanacak. İstanbulspor güçlü rakibi Adana Demirspor'u yenerek sezona tutunmak amacında.

Geçen sezon kılpayı kaldığı Süper Lig'de bu sene istediği sonuçları alamayan İstanbulspor, demir attığı son sıradan kurtulabilmek umuduyla çıkacağı maçların birini bu akşam oynayacak. Sarı siyahlılar Adana'da Adana Demirspor'un konuğu olacak. İstanbul temsilcisi kadrosunu dağıtan rakibini yenerek gelecek haftalara umutla bakmak amacında. Zorlu mücadele taraftarları da ekran başına kilitleyecek.

Adana Demirspor İstanbulspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan Adana Demirspor İstanbulspor maçı saat 20.00'de başlayacak. Murat Erdoğan'ın yöneteceği mücadele Bein Sports 2, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Adana Demirspor İstanbulspor maçı öncesi son durum

İki güçlü ekibin karşı karşıya geleceği Adana Demirspor İstanbulspor maçı öncesinde ev sahibi 28 puanla 7'inci sırada. Adana temsilcisi Avrupa kupaları hedefinden kopmamak amacında. İstanbulspor ise 5 puanla son basamakta.

Adana Demirspor İstanbulspor öncesi istatistikler

  1. İstanbulspor ile oynadığı dört Süper Lig maçının üçünü kazanan Adana Demirspor, tek mağlubiyetini bu rekabette oynanan ilk karşılaşmada evinde aldı (Eylül 1960; 2-3).
  2. İstanbulspor, Adana Demirspor'a 1960/61 sezonunda konuk olup 3-2 kazandığı Süper Lig maçından bu yana rakibini deplasmanda hiçbir resmi karşılaşmada mağlup edemiyor (1B 5M).
  3. İstanbul takımlarını konuk ettiği son 16 Süper Lig maçındaki iki mağlubiyetini de geçen sezon alan Adana Demirspor (9G 5B), bu sezon oynadığı üç iç saha karşılaşmasından 7 puan çıkardı (2G 1B).
  4. Süper Lig'de çıktığı son yedi deplasman maçını kaybeden İstanbulspor, lig tarihinde üst üste sekiz dış saha karşılaşmasından puansız ayrıldığı bir süreç yaşamadı.
  5. Adana Demirspor bu sezon Süper Lig'de iç sahada topladığı puan (22) ile deplasmanda topladığı puan (6) arasında pozitif anlamda en fazla fark olan takım konumunda (+16).
  6. İstanbulspor bu sezon Süper Lig'de hem duran top golü atamayan tek takım, hem de bu şekilde kalesinde en fazla gol gören ekip konumunda (13; penaltı x4, korner x4, serbest vuruş x4 & direkt frikik).
  7. Bu sezon Süper Lig'de ceza sahası dışından en fazla isabetli şut çeken takım olan Adana Demirspor (43), aynı zamanda Fenerbahçe'nin (8) ardından bu bölgeden en fazla gol bulan iki ekipten biri konumunda (7; Ankaragücü ile birlikte).
  8. Adana Demirspor'un Süper Lig'de İstanbulspor'a attığı son dört golün üçünde Emre Akbaba'nın doğrudan katkısı var (1 gol & 2 asist).
  9. Bu sezon Süper Lig'de yaptığı top taşımalar sonrası en fazla şut çeken oyuncu olan Yusuf Sarı (23), şu ana kadar bu şekilde rakip fileleri havalandırmayı başaramadı.
  10. Bu sezonki ilk golünü Fenerbahçe filelerine gönderen Muammer Sarıkaya, aynı zamanda Süper Lig kariyerindeki ilk kafa golünü kaydetti.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.