İBB Spor Kulübü’nün madalyalı tekvandocuları basınla buluştu

İBB Spor Kulübü’nün madalyalı tekvandocuları basınla buluştu
2024 Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası'nda toplam 7 madalya kazanarak Avrupa'nın zirvesine adını yazdıran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Spor Kulübü'nün milli sporcuları medya gününde basınla buluştu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 2024 Avrupa Taekwondo ve Para Taekwondo Şampiyonası'nda toplam 7 madalya kazanarak Avrupa'nın zirvesine adını yazdıran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Spor Kulübü'nün milli sporcuları medya gününde basınla buluştu.

Belgrad'da 40'ı aşkın ülkeden 520'ye yakın sporcunun katılımıyla düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 1 altın, 5 gümüş, 1 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazanan Taha Enbiya Biçer, Emre Kutalmış Ateşli, Nafia Kuş, Sude Yaren Uzunçavdar, Merve Dinçel Kavurat ve para taekwondocu sporcu Mahmut Bozteke ile İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ve İBB SK Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Öte yandan 63 kiloda Avrupa ikincisi olan Hakan Reçber ise sakatlığı nedeniyle medya gününe katılamadı.

Şampiyonada çok değerli madalyalar elde ettiklerini aktaran İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, "Bizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak milli takımımızı 10 tekvando, 2 de paralimpik tekvando sporcumuzla beraber toplamda 12 sporcu ile kafile içerisindeydik. Takım halinde Avrupa şampiyonu olduk. Çok güzel bir turnuva geçirdik. Önümüzdeki olimpiyat yarışlarında yer alacak sporcularımız bu kafilenin içerisindeydi. Formda arkadaşlarımız, yine çalışmaya devam ediyorlar ve devam edecekler. Bizim ve milli takım açısında başarılı bir turnuva yaşadık. Bu başarıyı yaşatan sporcularımıza teşekkür ediyorum, onları kutluyorum" diye konuştu.

ERDEM ASLANOĞLU: ÜLKEMİZ TEKVANDO BRANŞINDA İYİ BİR İVME YAKALADI

İBB Spor Kulübü Genel Sekreteri Erdem Aslanoğlu ise şunları kaydetti:

"Hepinizin bildiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak bizim asıl amacımız olimpik ve amatör spor branşlarına destek vermek. Bu hedef doğrultusunda yanımda gördüğünüz pırıl pırıl genç arkadaşlarımız, sporcularımıza kulübümüz bünyesinde destek oluyoruz. Hep beraber geçtiğimiz hafta Avrupa şampiyonası için Belgrad şehrindeydik. Turnuvada ülke olarak birinci olduk. Dünya şampiyonluğunun ardından Avrupa şampiyonu olduk. Ülkemiz tekvando branşında iyi bir ivme yakaladı. Bu ivmeyi olimpiyatlarda burada gördüğünüz arkadaşlarla birlikte inşallah devam ettireceğiz. Olimpiyatlarda Nafia Kuş, Merve Dinçel Kavurat, Emre Kutalmış Ateşli ve ayağında kırık olduğu için aramızda olamayan Hakan Reçber ile 4 tekvando, paralimpik olimpiyatlarında Mahmut olmak üzere olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecekler. Biz de kulüp olarak onlara sonuna kadar destek oluyoruz ve destek olmaya devam edeceğiz. Dünya şampiyonası sonrası Avrupa şampiyonluğuyla birlikte ülkemizin tekvando branşında ne kadar başarılı olduğunu ve ne kadar iyi bir takım olduğumuzu bütün dünyaya gösterdi. İnşallah olimpiyatlarda buradaki gümüş madalyaları da altın madalyaya çevireceğiz. İnanıyorum hepsi olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırıp, milli marşımızı duyuracaklar."

ENBİYA TAHA BİÇER: AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİYDİ

Şampiyonada erkekler kategorisinde 87 kiloda Avrupa şampiyonu olan Taha Enbiya Biçer, "Öncelikle Fatih Başkanıma ve Genel Sekreterimiz Erdem Bey'e teşekkür ederim. Bizi Sırbistan'da da yalnız bırakmadılar. Desteklerini esirgemediler. Avrupa şampiyonluğu benim için çok değerliydi. Bir hayalimi gerçekleştirdim. Bir hikayem vardı 2022 yılında. Üçüncü olmuştum. O hikaye tamamlandı. Seneye dünya şampiyonası var. Orada da yarım kalan bir hikaye var. Seneye dünya şampiyonası olarak ülkeme ve kulübüme hizmet etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

MERVE DİNÇEL KAVURAT: OLİMPİYATLARDA KÜRSÜNÜN EN ÜST BASAMAĞINDA OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belgrad'da düzenlenen organizasyonda 49 kiloda Avrupa ikincisi olan Merve Dinçel Kavurat, "Olimpiyatlara çok az bir süre kaldı. Birkaç ay önce burada dünya şampiyonluğumuzu konuşuyorduk. Şimdi takım halindeki Avrupa şampiyonluğumuzu konuşuyoruz. Olimpiyatlarda da kürsünün en üst basamağında olmak için çalışıyoruz. Bu turnuva mental olarak çok zor hazırlandığım bir turnuvaydı. Bu zorlukta yanımda olan başkanıma, Erdem Bey'e, Ali Hocama teşekkür ediyorum. Olimpiyatlarda altın madalya alarak ailemin eksik madalyasını tamamlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

SUDE YAREN UZUNÇAVDAR: İÇİMDE BİR BURUKLUK VAR

Şampiyonada 18 yaşındaki Sude Yaren Uzunçavdar, 73 kiloda Avrupa ikincisi oldu.

"Aslında hedefim şampiyonluktu" diyen Uzunçavdar, "İkincilik kürsüsünde kaldım. İçimde bir burukluk var. Geçen sene Avrupa oyunlarında şampiyon olmuştum. Aslında hedefim tekrarlamaktı. Tekrarlamak nasip olmamıştı. Önümüzdeki turnuvalarda inşallah" şeklinde görüş belirtti.

NAFİA KUŞ AYDIN: OLİMPİYAT ALTIN MADALYASINI KAZANMAK ÇOK İSTİYORUM

Kadınlar kategorisinde ise 73 kiloda gümüş madalya elde eden Nafia Kuş Aydın ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik kazandım. Tabii ki hedefim her zaman şampiyon olmak. Bazen inişler olabiliyor. İndikten sonra önemli olan zirveye nasıl ulaştığın. Ben bunu çok deneyimledim. 29 yaşındayım ve bu konuda çok tecrübeliyim. Geçen yıl dünya şampiyonu ve ardından Avrupa şampiyonu oldum. Geçen yıl sezonu çok iyi kapattım. Önümde olimpiyatlar var. Her sporcunun hayali orada şampiyon olmak. Benim de hayalim bu. Zirveye oynuyorum. Kendime çok güveniyorum. İnanılmaz çalışıyorum. Koleksiyonumun eksik parçası olan olimpiyat altın madalyayı kazanmak çok istiyorum. Daha önce birçok şampiyonluğum var. Olimpiyat altın madalyası eksik. Onun da yaklaşık 90 gün sonra avuçlarımın içinde olacağına inanıyorum. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan başkanıma, genel sekreterimize, hocama teşekkür ederim. Onlar arkada görünmeyen kahramanlar."

EMRE KUTALMIŞ ATEŞLİ: EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK

Şampiyonada 87 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazanan Emre Kutalmış Ateşli, "Güzel bir şampiyona geçirdik. Tekrardan takım halinde Avrupa şampiyonu olduk. Bu büyük bir başarı. Önceki Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmıştık. Bu kez yarı finalde kaybettim. Burası bir prova oldu. Eksiklerimizi gördük. Asıl hedef olimpiyatlar. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edip altın madalya ile ülkemize dönmek istiyoruz" dedi.

MAHMUT BOZTEKE: ASIL HEDEF OLİMPİYATLAR

Para taekwondo kategorisinde K44 63 kiloda Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Mahmut Bozteke ise "2019'dan bu yana Avrupa şampiyonuyuz. Bu sene ufak bir talihsizlik yaşadım. Parmağımda yaşadığım ufak bir sakatlıktan dolayı hastaneye gittim. Bu yüzden final maçına yetişemedim. Burada gümüş madalya kazandım. Bu biraz beni üzdü. Asıl hedef olimpiyatlar. Kulübümüz, federasyonun da verdiği destekle bu başarıları elde ediyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Medya günü, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.