Galatasaray'dan Hakim Ziyech bombası! Sezonun transferi geliyor

Galatasaray'dan Hakim Ziyech bombası! Sezonun transferi geliyor
Transferleri ile yaz aylarına damga vuran Galatasaray, bir yıldızı daha kadrosuna katmak amacında. Sarı kırmızılılar son olarak Chelsea'den ayrılan Hakim Ziyech'e imza attıracak.

Angelino ile başlayan transfer sezonunda Zaha, Kerem Demirbay, Mauro Icardi, Tete ve birçok yıldızı kadrosuna kattığını açıklayan Galatasaray'da bombalar devam ediyor. Zaniolo yollarını ayırmaya yakın olan Aslan, İngiltere'ye göndereceği İtalyan futbolcunun yerine Ada'dan takviye yapacak. Cimbom, Chelsea forması giyen Hakim Ziyech'i İstanbul'a getirerek sağlık kontrolünden geçirip imza attıracak.

Play-offlara kaldı

Şampiyonlar Ligi elemelerine Zalgiris ile oynadığı maçlarla başlayan ve Litvanya temsilcisini elemeyi başaran Galatasaray, 3'üncü ön eleme turunda ise Olimpija Ljubljana'yı geçti. Play-offlada Molde ile karşılaşacak Aslan, Norveç temsilcisini eleyebilmek adına kadrosuna yazabileceği futbolcuları netleştirmek adına transferlerini yetiştirmek amacında. Ayrıca ligde de hazır ve geniş bir kadro oluşturulmak amacında. Yıldız isim için geri sayıma geçildi.

Ziyech geliyor

Zaniolo için Aston Villa ile hemen hemen anlaşan ve önemli bir geliri kasasına koyacak Galatasaray'da hem oyun kurabilecek hem de birden fazla mevkiyi rotasyonlayabilecek bir isim aranıyordu. Gündeme gelen yıldız Hakim Ziyech oldu. Ajax sonrası gittiği Chelsea'de istediği ortamı bulamayan Faslı yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmek adına kariyerini İstanbul'da sürdürmeyi kabul etti. İngiliz basınına göre de kısa süre içerisinde sağlık kontrolünden geçmek ve sözleşme imzalamak için Türkiye'ye gelecek.

Hakim Ziyech kimdir?

Hakim Ziyech, 19 Mart 1993 yılında Hollanda'da doğdu. Premier League ekiplerinden Chelsea takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Ziyech Faslı millî futbolcudur.

Ziyech 2004 yılında Heerenveen / FC Emmen futbol akademisine katıldı. 2 Ağustos 2012 tarihinde, Heerenveen adına ilk maçına 2012-13 UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunda Rapid București karşısında çıktı. 10 gün sonra Eredivisie'de ilk maçına NEC karşısında çıktı. Maç 2-0 mağlubiyet ile sonuçlandı.

17 Ağustos 2014 tarihinde, Ziyech'in Twente ile dört yıllık sözleşme imzaladığı duyuruldu. 30 Ağustos 2016 tarihinde 11 Milyon Euro karşılığında AFC Ajax ile beş senelik sözleşme imzaladı.

Ziyech, 2015 yılının Mayıs ayında ilk kez Hollanda takımına çağrıldı. 23 Eylül 2015 tarihinde, sosyal medya aracılığıyla Fas millî takımını temsil etme kararını açıkladı. 9 Ekim 2015 tarihinde, Fas adına ilk maçına Fildişi Sahili karşısında dostuk maçında çıktı. Maç 1-0 mağlubiyet ile sonuçlandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.