Galatasaray'da sezon sonu tam 7 futbolcu yolcu! Yeni Cimbom geliyor...

Galatasaray'da sezon sonu tam 7 futbolcu yolcu! Yeni Cimbom geliyor...
Fatih Karagümrük'e elenerek hiç de istemediği bir sonuç alan Galatasaray'da bir yandan elde kalan 2 kulvarda başarı hedeflenirken diğer taraftan da yeni sezonun transfer planlaması yapılıyor. Hedefte 7 oyuncuyla yolların ayrılması planlanıyor.

Bir haftada favori olduğu iki eşleşmede de elenen Galatasaray önce Sparta Prag karşısında Avrupa Ligi'ne veda etti, dün akşam da Türkiye Kupası'nda Karagümrük karşısında gol bulamayarak rakibine boyun eğdi. Kalan haftalarda Fenerbahçe ile Süper Kupa finaline çıkacak olan Aslan, Süper Lig'de de birbirinden zorlu maçlar oynayacak. Diğer taraftan transfer planlamasında da önemli adımlar atılacak. Yeni kuralla birlikte 12'ye düşecek yabancı sayısında 7 isimle yolların ayrılması bekleniyor.

Kalması muhtemel isimler belli

Gelecek sezon kadroda düşünülen ve yer verilmek istenen isimler netleşiyor. Fernando Muslera'nın yeri garanti gibi. Eğer istenen seviyede teklif gelmezse Nelsson'un gidişine izin verilmeyecek. Keza partneri ve mevkidaşı Davinson Sacnhez de aynı durumda. Orta sahada Lucas Torreira en sağlam futbolcular arasında bulunuyor. Planlamasını farklı yapmazsa Dries Mertens'e de şans verilecek. En azından yedek kulübesindeki tek yabancı kendisi olabilir. Icardi de çok önemli bir teklif almadıkça gönderilmeyecek. Yeni Derrick Köhn de yine önemli parçalardan biri olarak gözüküyor.

Yeni Cimbom için çalışılıyor

Galatasaray'da yönetim bu sezon çok da tutmayan transfer aşısının ardından yeni seneye hazırlanıyor. Bunun için de kollar sıvandı. Öncelik kiralık futbolcularda. Hakim Ziyech ve Tanguy Ndombele'nin kontratları uzatılmayacak, satın alma opsiyonları için devreye girilmeyecek. Ayrıca Aurier ve Carlos Vinicius'un da yine kalmasına ihtimal verilmiyor. Özellikle sambacının eski formundan uzak görüntüsü oldukça eleştirilmişti. Wilfried Zaha'nın ise takımdan neredeyse kopuk oynaması ve sosyal medya üzerinden kendince mesajlar vermeye çalışması bağları kopardı. Yeterli teklif gelirse gönderilecek. 2 sezon daha kontratı bulunan Sergi Oliveira'nın yanı sıra Tete adına da tatmin edici bir öneri alınırsa satışları için kolaylık sağlanacak.

Zaniolo yaza bağlı

Sezon başında Aston Villa'ya kiralanan ancak Birmingham temsilcisinin satın alma opsiyonunu kullanmamayı düşündüğü Nciolo Zaniolo'da yaz ayları belirleyici rol oynayacak. Takımda kalıp forma şansı bulma ihtimali de yüksek, satılması da. Okan Buruk ve teknik heyet İtalyan kanat oyuncusunun takıma katkı vereceğini düşünerek kendileri için oynamalarına sıcak bakıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.