Galatasaray takip için Sivas'ta

Galatasaray takip için Sivas'ta
Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçları bugün sona eriyor. Günün ilk karşılaşmasında Fenerbhaçe'yi zirve yarışında takip eden Galatasaray, Sivasspor deplasmanına çıkıyor. Sarı kırmızılıların tek hedefi 3 puanla İstanbul'a dönmek.

Üst üste ikinci şampiyonluğunu kovalayan Galatasaray, 16'ıncı haftanın erteleme karşılaşmasında Sivasspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Konyaspor'u 7-1 yenen Fenerbahçe'nin ardından bugün kazanmak isteyen sarı kırmızılılarda tek hedef 3 puan. Diğer yandan ev sahibi Yiğidolar ise güçlü rakibini yenerek üst sıralara tırmanmayı hedefliyor. Zorlu mücadele binlerce taraftarı tribünlere ve ekran başına kilitleyecek.

Sivasspor Galatasaray maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'de bugün oynanacak olan Sivasspor Galatasaray maçı saat 17.00'de başlayacak. Sonucu merakla beklenen 90 dakika Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Sivasspor Galatasaray maçı öncesi son durum

İki takımın kritik sınavı öncesinde ev sahibi Sivasspor 24 puanla 10'uncu sırada bulunuyor ve -5 averajda. Galatasaray ise 47 puana sahip ve ikinci basamakta. Lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürmeyi hedefleyen Cimbom İstanbul'a takılmadan dönmeyi amaçlıyor.

Sivasspor Galatasaray maçı muhtemel 11'leri

Sivasspor: Ali Şaşal, Alaaddin, Appindangoye, Caner, Uğur, Charisis, Hakan, Murat, Saiz, Barrow, Koita.

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Kazımcan, Kerem Demirbay, Torreira, Tete, Kerem, Zaha.

Sivasspor Galatasaray maçı öncesi istatistikler

  1. Geçen sezon Süper Lig'de iki maçta da mağlup olduğu üç takımdan biri Galatasaray olan Sivasspor (Adana Demirspor & Fenerbahçe), lig tarihinde sarı-kırmızılı ekibe üst üste 3+ karşılaşmada yenildiği tek dönemi Kasım 2011-Kasım 2013 arasında yaşadı (6M).
  2. Sivasspor'a konuk olduğu son üç maçın ikisini kazanan Galatasaray (1M), daha önceki 11 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını yakalamayı hedefliyor (3G 3B 5M). Son ziyaretinden 2-1'lik galibiyetle dönen sarı-kırmızılılar (Aralık 2022), bu deplasmanda üst üste iki galibiyet aldığı tek dönemi Mart-Aralık 2012'de yaşadı.
  3. Bu sezon Süper Lig'deki ilk iç saha galibiyetini son karşılaşmada İstanbulspor'u 1-0 mağlup ederek alan Sivasspor, seyircisi önünde üst üste iki maç kazandığı son dönemdeki iki karşılaşmada da kalesini gole kapattı (Şubat-Mart 2023).
  4. 2023/24 Süper Lig sezonunda çıktığı deplasman maçlarında en fazla gole kapama yapan takım olan Galatasaray (7), şu ana kadarki tek mağlubiyetini (6G 2B) iki gol yediği tek karşılaşmada Hatayspor'dan aldı (1-2).
  5. Süper Lig'deki son iki maçını kazanan Sivasspor, üst üste 3+ galibiyet aldığı son süreci Kasım-Aralık 2021 arasında yaşadı (4G). Yiğidolar bu serinin üçüncü maçında Galatasaray'ı ağırladığı mücadeleyi 1-0 kazanmıştı (Aralık 2021).
  6. Son üç Süper Lig maçında gol yemeyen Galatasaray (2G 1B), tek sezonda daha uzun bir gole kapama serisini en son Nisan-Mayıs 2015 arasındaki altı karşılaşmalık dönemde yaşadı.
  7. Bu sezon Süper Lig'de en fazla toplam (421) ve isabetli (114) orta yapan takım olan Galatasaray, bu şekilde altı gol kaydetti. Sivasspor ise Ankaragücü ile birlikte ligde en az orta yapan ekip konumunda (251).
  8. Sivasspor'un bu sezon Süper Lig'deki en golcü oyuncusu olan (8) ve son iki maçta da gol sevinci yaşayan Rey Manaj, kariyerinde ilk kez üst üste üç karşılaşmada fileleri havalandırmak istiyor.
  9. Süper Lig'de Galatasaray formasıyla ilk 11'de çıktığı son dört maçta da gol katkısında bulunan Wilfried Zaha (5 gol & 1 asist), en üst lig kariyerinin en uzun serisini tekrarlamak için sahaya çıkacak (Ekim-Kasım 2016).
  10. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un Süper Lig kariyerinde 5+ kez karşılaştığı takımlar arasında Galatasaray'dan (2G 1B 10M) daha düşük galibiyet oranında kaldığı bir rakibi bulunmuyor (yüzde 15.4; Fenerbahçe ile eşit).

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.