Galatasaray milli yıldız için atağa kalktı! O madde artık geçersiz

Galatasaray milli yıldız için atağa kalktı! O madde artık geçersiz
Ara transfer dönemini 3 önemli oyuncuyu kadrosuna katarak kapatan Galatasaray'da yaz hazırlıkları da başladı. Sarı kırmızılılar milli yıldızın peşine düştü.

Serge Aurier, Carlos Vinicius ve Derrick Köhn takviyeleri ile ara transferi kapatan ve Berkan Kutlu'nun da geri döndüğü Galatasaray'da sıra yaz dönemine geldi. Birçok yıldızla görüşmeler başlarken diğer yandan kontenjan konusunda da problem yaşanmaması adına rota yerli isimlere çevrildi. Listedeki en önemli isim ise Yusuf Yazıcı.

13 golde adı var

Geçen sezonu Trabzonspor'da kiralık olarak geçiren ve performansıyla hayal kırıklığı yaratan Yusuf Yazıcı, geri döndüğü Lille'de yeniden doğdu. Bu sene Fransız ekibiyle 30 maça çıkan ve 10 gol atıp 3 de asist yapan 27 yaşındaki orta saha oyuncusu, takımının PSG ile oynadığı son maçta da fileleri havalandırdı. Ayrıca ikincilik mücadelesi için de en iddialı takımlardan biri olmasını sağladı.

Sözleşmesindeki madde engel oldu

Alt yapısından yetiştiği Trabzonspor'dan Lille'e satılırken iki kulüp arasında "Türkiye'ye kiralanır veya satılırsa 20 milyon euro tazminat ödenir" anlaşması da yapılmıştı. Bu sebeple de Yılız futbolcunun bordo mavililer haricindeki bir ekibe imza atması mümkün olmadı. Ancak söz konusu durum artık ortadan kalkıyor. Galatasaray'da fırsatı kullanarak araya girmek ve süreci lehine çevirmek amacında.

Lille kalmasını istiyor

Her ne kadar haziran ayında sözleşmesi sona erse de Fransız temsilcisi en çok skor katkısı yapan oyuncularından birinin takımda kalmasını istiyor. Kontratı bitse de yenilense de 20 milyon euroluk tazminat maddesi ortadan kalkacak. Çünkü Trabzonspor ile yapılan mutabakatta ilk kontrat süresi baz alındı. Bundan sonra Yusuf'un Türkiye'ye dönüş yolu açık. Erden Timur ve ekibi ilerleyen günlerde Pini Zahavi ile görüşmelere başlayacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.