Ferhat Arıcan'a görkemli uğurlama

Ferhat Arıcan'a görkemli uğurlama
Cimnastik branşında olimpiyat madalyalı tek sporcumuz Ferhat Arıcan, 2024 Paris Olimpiyatları öncesi Gürsel Aksel Stadı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kazandığı bronz madalyayı Göztepe Müzesi'ne armağan eden Ferhat Arıcan, Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil'le birlikte değerlendirmelerde bulundu.

Paris'te düzenlenecek olimpiyatları 29 gün kaldığını belirten Ferhat Arıcan, "Tarihi günlerden birini yaşıyorum. Üçüncü kez olimpiyatlara gidiyorum. Cimnastik branşında üçüncü kez olimpiyat oyunlarına giden ilk sporcu oluyorum. Paris'te çok büyük başarılarla ülkemi temsil edeceğime inanıyorum. Göztepe'nin müzesinde, şanlı tarihimizde ve efsaneler arasında yer almak benim için çok büyük bir onur" dedi.

"İKİNCİ MADALYANIN IŞIĞI YANDI"

Çok yoğun tempoda çalıştığını belirten Ferhat, "Madalya almanın dışında ülkemi temsil ediyor olmam, Göztepe gibi şerefli bir kulübün içinde olmam benim için şereftir. Olimpiyat oyunlarına 29 gün kaldı. Çok yoğun tempoda çalışıyoruz. Olimpiyatlar sporun zirvesi. Cimnastik ise günde 6 ya da 7 saat çalıştığımız bir branş. Takım halinde çalışıyoruz. Detaylar üzerinde çalışıyoruz. Cimnastikte çok küçük detaylar madalyayı belirliyor. Tokyo'dan sonra bir yenisini daha eklemek istiyoruz. Biz sürece odaklandık, sonuç odaklı değiliz. Kendi işimizi kusursuz bir şekilde yaptıktan sonra hepimiz madalya adayıyız. Tokyo'dan sonra ikinci madalyanın ışığı yanmak üzere" diye konuştu.

"FERHAT ARICAN BİZE VİZYON GETİRDİ"

Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ise Ferhat Arıcan'ın Paris'te de başarılı olacağını söyledi. Ferhat'ın çok tarihi bir başarıya imza attığını belirten Sepil, "Ferhat'ın madalya kazandığı devir pandemiye denk geldi. Gereken ilgiliyi gösteremedik. Çünkü sokağa çıkma yasaklarına denk geldik. Şahsen ben o anı çok görmeyi isterdim. O zaman Tokyo Olimpiyatları'na gitmek çok zordu. Ferhat'ın madalya kazanacağını bilseydim ne yapar eder Tokyo'ya giderdim. Ferhat bize bir vizyon getirdi, heyecan getirdi" diye konuştu.

ANA HEDEF LOS ANGELES

Her branşta başarıyı hedeflediklerini ifade eden Mehmet Sepil, "Hedefi Los Angeles Olimpiyatları olarak belirledik. Paris'te şu an kotalar için mücadele veriliyor. Ana hedef Los Angeles Olimpiyatları. Sadece cimnastik değil bir çok branşta sporcu götürmek istiyoruz. Spor kulüplerinin de bizim gibi olimpik branşlara el atması gerekiyor. Devletimiz elinden gelen her şeyi yaptı. Ciddi tesisleşmeler gerçekleştirildi. Birçok branşta hareketlenme var. Bireysel sporlarda ciddi başarılar geliyor. Bizim de spor kulüpleri olarak katkılar da bulunmamız gerekiyor. Ferhat Arıcan'dan yine madalya bekliyorum. Kolay olmayacak. Bütün ülkeler cimnastikte var, çok zor bir branş bizim beklentimiz çok Ferhat'tan" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.