Fenerbahçe’den İzmir’de yaşananlar hakkında açıklama

Fenerbahçe’den İzmir’de yaşananlar hakkında açıklama
Sarı-lacivertli kulüp Göztepe - Fenerbahçe maçının ikinci yarısının başında yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Dün akşam Göztepe ile Fenerbahçe’nin İzmir’de oynadığı Süper Lig maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftarların tribüne geç alınması nedeniyle sahaya inmişti. Yerine dönmek isteyen Koç’a tribünlerden yabancı cisimler atılmış bir kişi arkadan saldırarak Başkan Koç’un yere düşmesine neden olmuştu. 2-2 beraberlikle biten maçın ardından sarı-lacivertli kulüpten İzmir’de yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama geldi.

Fenerbahçe’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamada, Ali Koç’a saldıran şahısla ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi. Açıklamada, yaşananlarla ilgili gereken tüm adımların atılacağı da vurguladı.

İşte o açıklamada yer alan ifadeler:

“Futbol Takımımızın ligin 2. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakanın devre arasında;
hala stada alınmayan ve biber gazına maruz kalan taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü için yöneticilerimiz dışarıda yetkililerle görüşmekteyken, Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür.

Devamında, taraftarımızın içeri girmesi ve olayların yatışmasıyla Başkanımız ve Genel Sekreterimiz yerlerine gitmekteyken, hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur.

Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken, Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?

Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiç bir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir?

Başkanımız Ali Y. Koç tarafından futbol teröristi bu şahıs başta olmak üzere ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, süreç hassasiyetle takip edilecektir.

Ayrıca ilgili maçın öncesi, sırası ve sonrasında taraftarımıza yaşatılanlara dair de gereken tüm adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.