Fenerbahçe'de yeni forvet İngiltere'den! Yıldız isim için girişim yapılacak

Fenerbahçe'de yeni forvet İngiltere'den! Yıldız isim için girişim yapılacak
Michy Batshuayi'yi gönderme hazırlığında olan Fenerbahçe'de yerine gelecek isim konusunda da çalışmalar başladı. Sarı lacivertliler flaş bir hamle peşinde. Adres ise İngiltere.

Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, bir yandan mücadelesine devam ederken diğer taraftan da transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı lacivertliler devre arasında kadrosuna katacağı isimleri hazırlarken gündeme flaş bir yıldız geldi. Trabzonspor'un da yaptığı hamle bunda etkili oldu demek yanlış olmaz. İşte detaylar...

Ayrılık yakın

Fenerbahçe'de ocak ayı itibarıyla yoğun bir transfer trafiği başlayacak. Özellikle de hücum hattında. Ryan Kent ve Joshua Kent ile ayrılması beklenen isimlerden biri de Michy Batshuayi. Belçikalı forvete başta İngiltere olmak üzere pek çok talip var. Nereye gideceği de merak konusu ancak hem teknik heyet hem de yönetim yerine gelecek futbolcuyu belirlemiş gibi gözüküyor.

Listeye eklendi

Gol sorunu yaşamak istemeyen Fenerbahçe yıldız oyuncuyu listesine aldı. Leicester City forması giyen Patson Daka için ilk temaslar sağlandı. Yapısı itibarıyla uzun boylu ve sırtı dönük oyuna müsait bir stili olan Afrikalı forvet için ilerleyen günlerde resmi adımların atılması bekleniyor. Kararda Onuachu'nun performansının da etkili olduğu ve bu tarzdaki oyuncuların iş yapabildiği konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi.

Patson Daka kimdir?

Fenerbahçe'nin listesinde bulunan Patson Daka 1998 tarihinde Zambiya'nın Chingola kentinde doğdu. 25 yaşındadır. Futbola Nchanga Rangers FC'te başladı. Green Buffaloes, Kafue Celtic FC ve Power Dynamos FC formaları giydi. Ülkesinden sonraki ilk yurt dışı deneyimi FC Liefering ile oldu. Avusturya'nın en önemli takımlarından RB Salzburg 250 bin euroya transfer etti. 4 sene forma giydikten sonra 30 milyon euroya Leicester'ın yolunu tuttu. Bu sezon çıktığı 5 karşılaşmada 2 gol atıp 1 de asist yaptı. 1.83 metre boyundaki Zambiyalı oyuncunun 2026 yılına kadar kontratı bulunurken güncel piyasa değeri 15 milyon euro.

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.