Eric Bailly koca bir hayal kırıklığı! Sezon sonunda ayrılık kesin gibi

Eric Bailly koca bir hayal kırıklığı! Sezon sonunda ayrılık kesin gibi
Beşiktaş'ın bu sezon transferin son gününde kadrosuna kattığı Eric Bailly, şu ana kadar ki performansıyla hayal kırıklığı yaşattı. Fildişili oyuncunun sezon sonunda ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

Bu sezon genelde kontratı biten ancak bir o kadar da sakatlığa yatkın isimleri transfer etmesiyle adından söz ettiren Beşiktaş'ta kadroya katılan son isim Eric Bailly olmuştu. Afrikalı futbolcuyu son günde listesine ekleyen ve UEFA Avrupa Konferans Ligi için de yazabilen siyah beyazlılar, şu ana kadar ödediği paranın karşılığını alamadı.

Bir sezonu 3.8 milyon euro

Kariyerinde Manchester United, Valencia, Marsilya ve Villarreal gibi takımlar bulunan Eric Bailly, bu yaz imza attığı Beşiktaş ile 1 yılı garanti, 2 yılı ise opsiyon olmak üzere toplam 3 senelik kontrat sonrasında sahaya isteneni veremedi. Sace 2 kez 90 dakika sahada kalabildi. Şu ana kadar da 447 dakika süre alabildi. Yıllığı 3.8 milyon euro olduğu bilinen 29 yaşındaki stoperin geleceği hakkındaki karar da verilmiş gibi gözüküyor.

Lyanco alınmadı Bailly sözleşme imzaladı

Daha önce Amartey ile birlikte İstanbul'a gelen ancak sakatlığı nedeniyle sözleşme imzalanmayan Lyanco'nun aksine sicili çok daha kabarık olan Eric Bailly'nin transfer edilmesi taraftarların da tepkisini çekmişti. Fildişili defans oyuncusu şu ana kadar kariyerinde 745 gün sahalardan uzak kaldı. Bu da 2 seneden biraz fazla bir süreye denk geliyor.

Devam edilmesi beklenmiyor

Şenol Güneş ile başlayan ve Burak Yılmaz ile devam eden sezonda şu anda Beşiktaş'ın teknik direktörlük koltuğunda oturan Rıza Çalımbay'ın, Eric Bailly için raporunu olumsuz olarak vermesi bekleniyor. Maliyeti, sakatlığı ve buna bağlı olarak yaşadığı istikrarsızlığın ardından bu bölgeye yeni sezonda takviye yapılması kararlaştırılabilir. Yıldız ismin 2 yıllık opsiyonuna karşın nasıl bir performans sağlayabileceği konusundaki endişeler ayrılığı getirecek gibi gözüküyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.