Efe Aydan, Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday oldu!

Efe Aydan, Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday oldu!
Eski milli basketbolcu Efe Aydan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonunda seçim heyecanı başladı. 8 Ekim 2024 günü gerçekleştirilecek Basketbol Federasyonu Başkanlık seçimleri için ilk aday belli oldu. Eski milli basketbolcu Efe Aydan adaylığını resmen açıkladı.

Türk basketbol efsanelerinden olan Efe Aydan, 16 Eylül 2024 Pazartesi günü yapacağı basın toplantısı ile adaylığına dair detayları ve Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday olma nedenlerini paylaşacak.

4297.jpg

250’den fazla kez A Milli Basketbol Takımı formasını giyen Efe Aydan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olmak için yarışacak.

Türk basketbolunun özellikle son on yılda dünya sıralamasında gerilemesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Efe Aydan şunları söyledi:

“Türk halkına açık çağrımızdır: Basketbolumuzu dünya sıralamasında hak ettiği yere getirmek için ekibim ve ben Türkiye Basketbol Federasyonu’nda göreve talibiz. Milli sporcu olarak, basketbolda dünya sıralamasında erkek takımımızı 27’inci sıraya düşüren, kadın basketbolunu yok sayan mevcut federasyonun yanlış politikaları bizi sorumluluğu ele almaya yönlendirdi. Değerli basın mensupları, sizleri 16 Eylül Pazartesi günü İstanbul’da saat 11:00’de Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde düzenleyeceğimiz basın toplantısına davet ediyorum. Saygılarımla.”

efe.png

Efe Aydan Kimdir?

29 Mayıs 1955 Ankara doğumlu Ahmet Efe Aydan, Türk milli basketbolcudur. Basketbola 16 yaşında Galatasaray'da başladı. Sırasıyla Karşıyaka, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Beşiktaş, Paşabahçe ve Tofaş takımlarında oynadı. 250’den fazla milli takım formasını giyen Efe Aydan; 1981 yılında Avrupa Karması'na seçildi ve böylece Avrupa'nın en seçkin basketbolcularının katılabildiği Avrupa Karmasında yer alan ikinci Türk basketbolcu oldu. Türkiye milli basketbol takımında en fazla oynayan (259) ve en fazla (124 kez) kaptanlık yapan sporcu ünvanına sahiptir.1981 yılında Bulgaristan’ın Sofya kentinde oynanan Balkan Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştır. 1983 yılında Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda bronz, 1987 yılında Suriye'nin Lazkiye kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan takımlarda yer aldı.

Kariyeri
1971-73 Galatasaray
1973-75 Karşıyaka
1975-82 Eczacıbaşı
1982-86 Fenerbahçe
1986-87 Beşiktaş
1987-88 Paşabahçe
1988-92 Tofaşspor

Başarıları
6 kez Türkiye Şampiyonluğu
2 kez Balkan Şampiyonluğu
1 kez İslam Oyunları Şampiyonluğu
1 kez Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu
1 kez Akdeniz Oyunları Üçüncülüğü
Avrupa Gençler Turnuvası İkinciliği
Avrupa Karması'na seçilip İspanya'ya gitti (1981)


Efe Aydan’ın başkan adaylığı toplantısı İstanbul Levent’te bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde 16 Eylül Pazartesi günü saat 11.00’de yapılacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.